Κόσμος

Γαλλία: Διασώθηκαν 61 μετανάστες στη θάλασσα της Μάγχης

Οι γαλλικές αρχές διέσωσαν σήμερα 61 μετανάστες - ανάμεσα τους αρκετά παιδιά - στη θάλασσα της Μάγχης, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης των τελευταίων μηνών, αφού οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν τις μεταναστευτικές ροές προς τις ακτές της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διασώστες στο λιμάνι της Βουλώνης, όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες, είπαν ότι περίπου 30 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά καθώς, στην προσπάθειά τους να σκαρφαλώσουν σε γαλλικό πλοίο από το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, έπεσαν στη θάλασσα. Το φουσκωτό είχε αρχίσει να μπάζει νερά και κινδύνευαν άμεσα, συμπλήρωσαν.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε περίπου ένα ναυτικό μίλι εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αφγανοί, Ινδοί, Ιρανοί και Πακιστανοί επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος που είχε αναχωρήσει από τις γαλλικές ακτές τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά την άφιξή τους στη Βουλώνη, οι διασώστες μοίρασαν στους μετανάστες ρούχα και θερμικές κουβέρτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή