Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Αυστριακός Συνταγματάρχης: ''Ξύπνησε'' ο εφιάλτης για την Ουκρανία! Θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι σε λίγο καιρό

Ο συνταγματάρχης του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, ο συνταγματάρχης Μάρκους Ράισνερ, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αποκοπεί πλήρως από την ηλεκτρική ενέργεια σε λίγες εβδομάδες, εάν η Δύση σταματήσει να βοηθά το Κίεβο!

«Εάν δεν αναπτυχθεί ισχυρό σύστημα αεράμυνας εδώ, η Ουκρανία θα βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Markus Reisner σε συνέντευξή του στο ZDF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατιωτικός σημείωσε ότι παρά τις προμήθειες από την Δύση, «λόγω του τεράστιου μεγέθους της χώρας και του μεγάλου αριθμού αντικειμένων που απαιτούν προστασία, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει κάτι για αυτό»

«Εάν δεν δοθούν μεγάλης κλίμακας συστήματα αεράμυνα, τότε σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει απόλυτο σκοτάδι στην Ουκρανία, γιατί όλες οι κρίσιμες υποδομές θα σταματήσουν να λειτουργούν», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, το Κίεβο ήταν ευάλωτο σε επιθέσεις σε υποδομές αφού οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν το ένα τρίτο των συστημάτων αεράμυνας της Ουκρανίας.

Η Δύση υποτίμησε επίσης τις δυνατότητες της Μόσχας, πιστεύει ο Ράισνερ.

Εν τω μεταξύ, τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ουκρανία επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaly Klitschko, ο οποίος αφού υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό τα black out να συνεχιστούν έως και την ερχόμενη άνοιξη ενώ δεν απέκλεισε και τα χειρότερα σενάρια, όπως είναι η μερική εκκένωση του Κιέβου.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο RBC-Ukraine ο Klitschko προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να είναι έτοιμοι για όλα τα σενάρια.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια, ακόμα και των άσχημων.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο κάθε ένας από εμάς έχει έναν αλγόριθμο ενεργειών, ακόμα και της εκκένωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ