Κόσμος

Ακάρ: «Το σύστημα S-400 είναι έτοιμο-Εάν υπάρξει απειλή, θα το χρησιμοποιήσουμε»

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό είπε σχετικά με το θέμα της αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ: «Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Για τα F-16 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. Αν δεν γίνει, έχουμε στο μυαλό μας κι άλλα πράγματα».

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι το σύστημα αντι-πυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί.

«Εάν υπάρξει απειλή, θα το χρησιμοποιήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με τις κριτικές για την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε: «Δεν χρειαζόμαστε έναν τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ο Χουλουσί Ακάρ διέψευσε επίσης κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση της κυβέρνησης με την οργάνωση των μισθοφόρων SADAT. «Είναι κάτι έξω από εμάς», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Θα έρθουν νύχτα, θα την κάνουμε μέρα: Δοκιμάστηκαν στη Ρόδο οι αναβαθμισμένες ρουκέτες RM70-Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου M1117 (Βίντεο)

“Πήρε Φωτιά” η Κατταβιά από την “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” του Στρατού- Παρθενική εμφάνιση του μετασκευασμένου Τροχοφόρου...