Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

"Κόκκινο Μήλο": Το νέο μαχητικό-drone που διαφημίζει ο γαμπρός του Ερντογάν

Το νέο φιλόδοξο drone της, ένα μη επανδρωμένο μαχητικό, παρουσίασε την Κυριακή η τουρκική Baykar, η εταιρεία του γαμπρού του Ταγίπ Ερντογάν, κλείνοντας το μάτι και στην προεκλογική περίοδο στην οποία έχει μπει η χώρα.

Το KIZILELMA («Κόκκινο Μήλο») ολοκλήρωσε το τεστ τροχοδρόμησης στο αεροδρόμιο του Τσόρλου, στην Ανατολική Θράκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν απογειώθηκε, αλλά ότι μπορεί και κινείται αυτόνομα στο έδαφος. Η πτήση θα δοκιμαστεί σε επόμενο στάδιο.

 

Αυτό φυσικά δεν πτοεί καθόλου την εταιρεία και τους ανθρώπους της που έσπευσαν να φωτογραφηθούν δίπλα στο έργο τους, έχοντας ανάμεσά τους τον πρόεδρο του ΔΣ Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Το αεροσκάφος αναπτύσσεται από την Baykar με δικούς της πόρους.

Οι Τούρκοι, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, επενδύουν πολλά το KIZILELMA, λέγοντας ότι θα φέρει επανάσταση στο πεδίο της μάχης.

Είναι φτιαγμένο για να απογειώνεται από διαδρόμους με μικρό μήκος, όπως αυτόν στο μίνι αεροπλανοφόρο «Anadolu». Θέλουν ακόμη να δώσουν στο drone τη δυνατότητα να διεξάγει μάχες στον αέρα με επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ θα εξοπλίζεται με πυραύλους και οπλικά συστήματα τουρκικής κατασκευής.


Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η χαμηλή «υπογραφή» στα ραντάρ, παρά το μεγάλο μέγεθός του. Κατά την απογείωση θα έχει βάρος έως 6 τόνους, από τους οποίους 1,5 τόνος θα είναι το φορτίο σε οπλικά συστήματα. Τέλος, θα έχει ραντάρ τεχνολογίας AESA το οποίο θα του δίνει μια πολύ καλή εικόνα για όσα συμβαίνουν στον αέρα και στη στεριά.

Το KIZILELMA θα μπορεί να πετά σε ύψος 35.000 – 45.000 ποδών (στο ύψος των επιβατικών αεροσκαφών) με ακτίνα δράσης που θα ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα. Στο μέλλον σχεδιάζεται και μια παραλλαγή με υπερηχητικό κινητήρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...