Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

''Φωτιά'' πήραν τα Ρωσικά ΜΜΕ για Ελλάδα: Αμερικανικά πλοία φορτωμένα με όπλα φτάνουν σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη- Χάρτης

Το ρωσικό κανάλι με την ονομασία “Rybar” χαρτογράφησε τις διαδρομές αμερικανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σε πρώτο πλάνο των Ρώσων βρίσκονται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό εκείνο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι μεταδίδεται αναλυτικά:

«Οι πηγές μας αναφέρουν ότι από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου αμερικανικά μεταφορικά πλοία με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό θα φτάσουν στα ελληνικά λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης για να τροφοδοτήσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 29 πτήσεις, εκ των οποίων οι 22 είναι προς Πολωνία, έξι προς Βουλγαρία και 1 προς Ρουμανία. Μετά την εκφόρτωση στην Ελλάδα, ο εξοπλισμός θα σταλεί με τρένα και αυτοκινητοπομπές στις βάσεις μόνιμης και προσωρινής ανάπτυξης των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Τα πλοία θα μεταφέρουν δεκάδες τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και κύρια άρματα μάχης Abrams, καθώς και λοιπόν πολεμικό εξοπλισμό για τις Ε.Δ.

Τα πλοία θα μεταφέρουν δεκάδες εξοπλισμούς, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Bradley και άρματα μάχης Abrams.

«Αν και παλαιότερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά εξοπλισμού, τώρα θα χρησιμοποιείται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το μερίδιο ελέγχου του οποίου ανήκει στον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», σημειώνουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και προσθέτουν ότι «ο αληθινός σκοπός είναι άγνωστος. Ωστόσο, οι όγκοι των προσεχών παραδόσεων μπορεί να υποδηλώνουν μια πιθανή αιφνιδιαστική επέκταση της παρουσίας των αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη».

Δείτε τον χάρτη που δημοσιεύουν:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ