Κόσμος

Business Insider: Αυτές είναι οι πέντε Δυτικές προσωπικότητες που βοήθησαν τον Πούτιν

Η Kelsey Vlamis, αναλυτής του Business Insider, γράφει σχετικά με τα πέντε πρόσωπα από Δυτικές χώρες και μεγάλη επιρροή, που βοήθησαν τον Πούτιν. 

Με το ξέσπασμα της ουκρανικής σύγκρουσης, η Ρωσία προσπάθησε να μεταφέρει στο δυτικό κοινό τους λόγους για τους οποίους η Μόσχα ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν αμέσως τη ρωσική άποψη ως προπαγάνδα. Παρόλα αυτά, πέντε ισχυρές προσωπικότητες στη Δύση συμμερίστηκαν τη θέση της Ρωσίας και έτσι παρείχαν βοήθεια στον πρόεδρό της Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η αρθρογράφος. 

Μεταξύ αυτών των ατόμων είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ. Στις αρχές Οκτωβρίου, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα το όραμά του για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Το σχέδιο περιελάμβανε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε τέσσερις νέες ρωσικές περιοχές.

Πρότεινε επίσης να αναγνωριστεί η Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, ως μέρος της Ρωσίας, απηχώντας τη δήλωση του Πούτιν για την ιστορία της χερσονήσου. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης τη διατήρηση της ουδετερότητας της Ουκρανίας, σημειώνει το άρθρο.

Η πρόταση του Μασκ είχε ευρεία δημοσιότητα και προκάλεσε έντονη καταδίκη από τις ουκρανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει τον Πούτιν.

Αλλά ο Μασκ συνέχισε να μιλά για τη σύγκρουση, τονίζοντας τη σημασία της Κριμαίας για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας

Το δεύτερο πρόσωπο με επιρροή στη Δύση που βοήθησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Όπως θυμάται ο συγγραφέας, και οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν από κοντά πολλές φορές. Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ συχνά περιγράφει τον Ρώσο ηγέτη με κολακευτικούς όρους.

Ενώ μεγάλο μέρος του κόσμου καταδίκασε τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Τραμπ χαρακτήρισε το σκεπτικό για την ειδική επιχείρηση του Πούτιν «λαμπρό και «έξυπνο», αναφέρει η δημοσίευση.

Το τρίτο πρόσωπο, του οποίου η γνώμη εξετάζεται από πολλούς πολίτες των ΗΠΑ, ήταν ο παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson. Ακόμη και πριν από την έναρξη του NWO, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να ανησυχούν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Carlson επέκρινε επίσης την αμερικανική πολιτική έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη θέση του Κρεμλίνου, είπε ότι η ανησυχία για τη σύγκρουση δεν ήταν για την προστασία της Ουκρανίας, αλλά για τους Δημοκρατικούς που «θέλουν να μισείς τον Πούτιν» και ότι το ΝΑΤΟ δεν θέλει να υπάρχει η Ρωσία. Είπε ότι ο μόνος στόχος του ΝΑΤΟ είναι να περιορίσει την ανάπτυξη της Ρωσίας», υπενθύμισε η Kelsey Vlamis.

Τέταρτος στη λίστα με τους «φίλους του Πούτιν» είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως έγινε γνωστό, ο Μπερλουσκόνι θεωρεί ένοχο τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι στην ουκρανική σύγκρουση που έχει ξεκινήσει. Επιπλέον, πολλά ερωτηματικά προέκυψαν όταν έγινε γνωστό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα γράμμα στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας για τα 86α γενέθλιά του, το οποίο ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «χαριτωμένο».

Πέμπτος στη λίστα ήταν ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Τρεις εβδομάδες αφότου άφησε τα καθήκοντά του το 2005, ο Σρέντερ έγινε πρόεδρος του συμβουλίου των μετόχων της εταιρείας αγωγών Nord Stream, η οποία προμηθεύει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία.

Ο Σρέντερ δέχθηκε πυρά τον Αύγουστο μετά τη συνάντηση του με τον Πούτιν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μόσχα.

«Σε συνέντευξή του στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, είπε ότι δεν είχε τίποτα για να ζητήσει συγγνώμη και είπε ότι η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει σωστά τους πραγματικούς φόβους της Ρωσίας να περικυκλωθεί από εχθρικές χώρες. Συνέστησε επίσης να παραμείνει ουδέτερη η Ουκρανία και να συμβιβαστούν και οι δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ