Κόσμος

Ταϊβάν: Μεγάλη έκρηξη στο διυλιστήριο πετρελαίου (βίντεο)

Έκρηξη σημειώθηκε στο κρατικό διυλιστήριο της Ταϊβάν CPC Dalin στη νότια πόλη Καοσιούνγκ το βράδυ της Πέμπτης, με πλάνα και εικόνες που μετέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δείχνουν πυκνό καπνό πάνω από το εργοστάσιο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Φωτιά φαινόταν να μαίνεται πάνω από το εργοστάσιο και πυκνός καπνός να υψώνεται στον ουρανό για περισσότερη από μία ώρα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube. Κάτοικοι που μένουν πολλά χιλιόμετρα μακριά είδαν την έκρηξη.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10.35 μ.μ. τοπική ώρα (17:35 ώρα Ελλάδας) στον τομέα Σιαογκάνγκ. Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης δήλωσε πως η φωτιά κατασβέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρας σήμερα και πως κανείς δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του CPC Ρέι Τσανγκ δήλωσε πως υπήρξε «πολύ περιορισμένος αντίκτυπος» στην παραγωγή της εταιρίας καθώς διαθέτει πολλές άλλες παρόμοιες μονάδες στις εγκαταστάσεις της σε όλο το νησί.

«Κινούμαστε γρήγορα για να εξετάσουμε την αιτία του συμβάντος και να κάνουμε βελτιώσεις», είπε ο Τσανγκ και πρόσθεσε πως από την αρχική έρευνα δείχνει ως αιτία τη διαρροή αερίου όμως χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι.

Ο δήμαρχος της Καοσιούνγκ Τσε Τσι Μάι ζήτησε από το CPC να αναστείλει όλες τις επιχειρήσεις του στη μονάδα μέχρι να ολοκληρωθεί μια επιθεώρηση και πρόσθεσε πως οι αρχές περιβάλλοντος και εργατικής νομοθεσίας επέβαλαν συνολικό πρόστιμο 5,3 εκατ. νέων δολαρίων Ταϊβάν (165.098,75 δολάρια ΗΠΑ) στην εταιρία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη μονάδα αριθμός 3, δήλωσε ο Τσανγκ της CPC. Η μονάδα, που έχει ικανότητα παραγωγής 40.000 βαρελιών την ημέρα σύμφωνα με τη Refinitiv Eikon, αφαιρεί το θείο από τα πετρελαϊκά προϊόντα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια συνηθισμένων εργασιών συντήρησης στη μονάδα, δήλωσε η διοίκηση της πόλης.

Δείτε βίντεο του  CS CHENG 1941:
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ