Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό! Μαζική άσκηση εκτόξευσης πυραύλων στα ανοικτά της Σκωτίας-60 βρετανικά τανκς για το ΝΑΤΟ

Γράφαμε τις προάλλες πως όπως ανέφερε ο Βρετανός ΥΕΘΑ ρωσικό Su-27 έριξε πύραυλο κοντά σε RC-135 της RAF στη Μαύρη Θάλασσα. Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πάλι τεταμένες εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στον νησί, κι όλα μοιάζουν κρέμονται από μια κλωστή. 

Οι Βρετανοί για κάτι προετοιμάζονται.  

Τα αεριωθούμενα Typhoon και Lightning πραγματοποίησαν με επιτυχία τη μεγαλύτερη μαζική βολή προηγμένων πυραύλων αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς (ASRAAM) που έχουν γίνει ποτέ, αναφέρει η Βασιλική Αεροπορία.
Σε διάστημα 10 ημερών, πιλότοι από οκτώ διαφορετικές μοίρες εκτόξευσαν με επιτυχία συνολικά 53 πυραύλους σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη-στόχους.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία προσθέτει ότι η "εκπαίδευση εξάσκησης πυραύλων" πραγματοποιήθηκε πάνω από τη θάλασσα στο πεδίο βολής αεροπορικών όπλων Hebrides τον περασμένο μήνα και ήταν η μεγαλύτερη μαζική εκτόξευση των κατευθυνόμενων με υπέρυθρη ακτινοβολία Advanced Short Range Air-to-Air Missiles από Typhoon και F-35B Lightning II.

"Οι πιλότοι Typhoon από τις Μοίρες 1(F), II(AC), 6 και IX(B) που εδρεύουν στην RAF Lossiemouth, καθώς και από την 3(F), και την 41 Μοίρα Δοκιμών και Αξιολόγησης στην RAF Coningsby, συνεργάστηκαν στην επιαχίρηση με Lightning από τις 207 και 617 Μοίρες που εδρεύουν στην RAF Marham.

Η δυνατότητα δοκιμής αυτών των βλημάτων από άκρη σε άκρη αναπτύσσει την εμπιστοσύνη στο όπλο, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει το προσωπικό από επαγγέλματα σε όλη την RAF. Από τη μετακίνηση και τη φόρτωση των πραγματικών όπλων στα αεροσκάφη, μέχρι τη μετάβαση των αεροσκαφών στο πεδίο βολής των εναέριων όπλων, η ενσωμάτωση προσωπικού και αεροσκαφών από όλη τη χώρα ήταν το κλειδί για την επιτυχία της επιχείρησης. Η εκπαίδευση απέδειξε την εντυπωσιακή ικανότητα των προηγμένων πυραύλων αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς και στις δύο πολεμικές αεροπορικές πλατφόρμες της RAF, παρέχοντας εκπαίδευση και ανατροφοδότηση από τον πραγματικό κόσμο, καταστρέφοντας στόχους μη επανδρωμένων αεροσκαφών Banshee".


Ένας πιλότος από την RAF Lossiemouth που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε: 

"Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες για το πώς θα ήταν η πρώτη μου άσκηση πραγματικών βολών με το Typhoon. Η επιλογή του όπλου και η γνώση ότι ένας ζωντανός πύραυλος θα έβγαινε από τη ράγα ήταν μια μοναδική στιγμή- το άκουσμα του ήχου του πυραύλου και το πάτημα της σκανδάλης, ακολουθούμενο από έναν μεγάλο ήχο και μια ελαφρά ταλάντωση του αεροσκάφους ήταν φανταστικό.

Το να βλέπω τον πύραυλο να εξαφανίζεται στον ουρανό μπροστά μου ήταν μια στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη, είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορούν να πετάξουν οι προηγμένοι πύραυλοι αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς. Η εμπειρία αυτή μου έδωσε μια πραγματική εκτίμηση των δυνατοτήτων του πυραύλου και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια πραγματική κατάσταση μάχης".

Επιπροσθέτως, σημειώνει η RAF, αποκτήθηκε κρίσιμη εμπειρία ασφαλούς μεταφοράς και φόρτωσης πραγματικών όπλων σε αεροσκάφη από το προσωπικό διοικητικής μέριμνας και μηχανικού.

"Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη μιας ακόμη πιο εξειδικευμένης ομάδας για την προστασία των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου".

60 τανκς από την Βρετανία για να αναπτυχθούν για ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέσυρε 60 τανκς από την αποθήκευση. Θα αναπτυχθούν για ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία.

Για αυτό, η βρετανική πλευρά έθεσε σε λειτουργία 60 τανκς Challenger 2, αναφέρει η The Telegraph . Γενικά, το Λονδίνο σκοπεύει να επενδύσει πολλά στις ασκήσεις της συμμαχίας και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν στη βάση του ΝΑΤΟ στο γερμανικό Zennelager. Άλλα 400 οχήματα μάχης είναι έτοιμα για χρήση. Τώρα κάνουν ασκήσεις στην Εσθονία και την Πολωνία.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να αυξήσει τον όγκο των όπλων και των πυρομαχικών στη βάση στο Zennelager. Αυτό είναι απαραίτητο σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ "Screaming Eagles" ήταν έτοιμη για μάχη το επόμενο βράδυ . Η μονάδα έφτασε στο έδαφος της Ρουμανίας για να προστατεύσει το έδαφος του ΝΑΤΟ, ωστόσο, σε περίπτωση κλιμάκωσης, μπορεί να περάσει τα σύνορα και να εγκατασταθεί στο έδαφος της Ουκρανίας.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, έγινε γνωστό ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ευρωπαϊκής Ασπίδας πραγματοποιούνταν στο έδαφος της Σλοβακίας. Στην άσκηση συμμετέχουν 700 στρατιωτικοί από πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, σε αυτές εμπλέκονται 200 ​​Ουκρανοί στρατιώτες και αξιωματικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ