Κόσμος

Βρετανός ΥΕΘΑ: Ρωσικό Su-27 έριξε πύραυλο κοντά σε RC-135 της RAF στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας καταγγέλλει πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.  

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η βρετανική πλευρά, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κοντά σε βρετανικό αεροσκάφος που έκανε περιπολίες στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Αναφερόμενος στο εν λόγω συμβάν ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου, ο Μπεν Γουάλας είπε σήμερα ότι η Βρετανία ανέστειλε τις περιπολίες της μετά από αυτό το περιστατικό. Ο ίδιος ο Βρετανός ΥΕΘΑ αντέδρασε επικοινωνώντας με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Η Ρωσία από την πλευρά της είπε ότι επρόκειτο για «τεχνική δυσλειτουργία» και, σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΕΘΑ, οι δυνάμεις της Βρετανίας έχουν πια ξαναρχίσει τις περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι εν λόγω περιπολίες ωστόσο πλέον γίνονται συνοδεία μαχητικών αεροσκαφών.

Ο ίδιος ο Γουάλας παρουσιάζεται πάντως πλέον να αποδέχεται την αιτιολογία της ρωσικής πλευράς. «Δεν θεωρούμε ότι επρόκειτο για σκόπιμη κλιμάκωση από τους Ρώσους, η ανάλυσή μας θα συμφωνούσε ότι ήταν δυσλειτουργία», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας μιλώντας στο κοινοβούλιο.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας