Εσθονία
Κόσμος

Η Εσθονία κήρυξε επίσημα τη Ρωσία "τρομοκρατικό κράτος"

Το κοινοβούλιο της Εσθονίας ψήφισε την Τρίτη ψήφισμα που αποκαλεί τη Ρωσία «τρομοκρατικό καθεστώς» και «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας» ως αποτέλεσμα της αιματηρής εισβολής που εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά της Ουκρανίας, αναφέρει το CNN .

«Προς υποστήριξη της έκκλησης του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας προς χώρες και διεθνείς οργανισμούς, το Κοινοβουλίο της Εσθονίας δηλώνει ότι το ρωσικό καθεστώς είναι τρομοκρατικό καθεστώς και ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία και του οποίου οι ενέργειες πρέπει να δικαστούν από κοινού», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Εσθονίας σε δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ζητάμε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει παρόμοιες δηλώσεις», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Εσθονοί αξιωματούχοι λένε ότι οι πυρηνικές απειλές του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν μετατρέψει τη Ρωσία τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο.

«Το κοινοβούλιο της Εσθονίας ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν αποφασιστικά το ποσό της βοήθειας για την Ουκρανία. Αυτό χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας στο διεθνώς αναγνωρισμένο έδαφος και σύνορα».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ