Κόσμος

Ρώσοι διαφημίζουν Τούρκους: Το νέο ''θαλάσσιο όπλο'' τους (Βίντεο- Εικόνες)

Το νέο «θαλάσσιο όπλο» της γειτονικής χώρας, ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας, το MARLIN, μήκους 15 μέτρων, παρουσιάζουν και διαφημίζουν, τα ρωσικά ΜΜΕ. 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το avia.pro. 

https://youtu.be/50GDkq8UAMs

Τον περασμένο μήνα, τα τοπικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, παρουσίασαν το νέο σκάφος-drone που θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθούν στην Πορτογαλία. 

Επίσης, ισχυρίζονται ότι είναι το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο.

«Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (TB2 Bayraktar), τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, η Τουρκία παρουσιάζει το MARLIN SİDA. 

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το νέο μη επανδρωμένο σκάφος για εξειδικευμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για αμφίβιες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης του ΝΑΤΟ, συλλογή πληροφοριών, ηλεκτρονικό πόλεμο, ανίχνευση και αναγνώριση στόχων και υποβρύχια και επιφανειακή αναγνώριση και επιτήρηση, ανέφερε η τουρκική Daily Sabah.

Ωστόσο, είναι πιθανό η γειτονική χώρα να χρησιμοποιήσει το νέο της όπλο εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπου το τελευταίο διάστημα οι εντάσεις έχουν αυξηθεί και η Άγκυρα προβαίνει σε όλο και περισσότερες προκλητικές ενέργειες σε αέρα και θάλασσα.

Η Τουρκία έχει παρουσιάσει άλλο ένα μη επανδρωμένο σκάφος, το SALVO Armed Unmanned Surface Vehicle (AUSV), που παράγεται από την Dearsan Shipyard, το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική δραστηριότητα βολής τον Μάιο του 2022.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ