Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Καθηγητής Παπαφλωράτος: Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί και να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία (Βίντεο)

Σε μία εξαιρετική και πολύπλευρη ανάλυση των εξελίξεων στο Ουκρανικό προχωρά ο καθηγητής και Συγγραφέας Ιωάννης Παπαφλωράτος, στον ΣΚΑΙ 100,3.

Φυσικά αφορμή της ανάλυσης είναι το μπαράζ επιθέσεων σχεδόν σε ολόκληρη την Ουκρανία που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Ρωσικός Στρατός ενόψει μάλιστα της σύγκλισης του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας που έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος και είναι τώρα σε εξέλιξη. Μήνυμα του Κρεμλίνου ότι κανείς δεν είναι ασφαλής στην Ουκρανία αναφέρει ο καθηγητής που έρχεται και σαν απάντηση της επίθεσης στην γέφυρα στην Κριμαία και τα μηνύματα των Ουκρανών ότι θα συνεχίσουν την αντεπίθεση.

Ο Κος Παπαφλωράτος μιλάει για τα σενάρια που ακούγονται πίσω από κλειστές πόρτες για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί και να τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία. Δεν είμαι σίγουρος αν η Δύση θα παραμείνει ενωμένη ή θα μείνουν να στηρίζουν την Ουκρανία οι Αγγλοσάξονες σημειώνει ο καθηγητής που θεωρεί σαν ένα σενάριο που υπάρχει την πιθανότητα Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία να αλλάξουν στάση λόγω και του τεράστιου οικονομικού κόστους που επωμίζονται οι λαοί της Ευρώπης. Φυσικά και η θέση του Ρώσου προέδρου δεν πρέπει να θεωρείτε 100% ασφαλής με τα σενάρια ανατροπής του να μην είναι πλέον στην σφαίρα της φαντασίας Δεν είναι λύση η χρήση πυρηνικών τονίζει ο καθηγητής.

Ακόμα και για τον Ρώσο πρόεδρο μια επίθεση με πυρηνικά στην Ουκρανία θα μπορούσε να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες Δεν είναι Σοβιετική Ένωση η Ρωσία. Δεν μπορεί να κερδίσει σε έναν πόλεμο με την Δύση. Μπορεί να μην ηττηθεί συμπληρώνει ο Κος Παπαφλωράτος αλλά δεν μπορεί να κερδίσει. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για οπλικά συστήματα είναι δεκαπλάσιος της Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ