Κόσμος

Εργάτης βρήκε μια γιγάντια φωλιά φιδιών – Σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε τι βρίσκετε πιο κάτω

Πίστευε ότι κάτι προστατεύουν γιατί είναι φυσικό ένστικτο των ζώων να προστατεύει τα μικρά του. Επειδή όμως ο Κέβιν δεν ήξερε τι γινόταν, έπρεπε να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του.

Ο Κέβιν αποφάσισε να μην πάει αμέσως κάτω στον πάτο γιατί τα ζώα ήταν επιθετικά, επέλεξε την αργή προσέγγιση. Προσπάθησε να εντοπίσει ό,τι ήταν αυτό που προστάτευαν τα φίδια.

Κάνοντας το αργά θα του επιτρέψει να προετοιμαστεί για το τι θα μπορούσε να συμβεί και να κρατήσει τα φίδια ήρεμα. Το μέγεθος του φιδιού μέσα ήταν μεγαλύτερο από αυτόν και θα μπορούσε να τον καταβροχθίσει σε δευτερόλεπτα εάν έκανε κάποιο λάθος.

Χρειαζόταν βοήθεια

Τα φίδια φαινόταν να συγκεντρώνονται στο κέντρο του λάκκου. Ο Κέβιν είχε ακούσει για έναν τοπικό θρύλο, αλλά απέρριψε γρήγορα τη σκέψη. Για να κατέβει κάτω έπρεπε να ναρκώσει τα φίδια, και έτσι ζήτησε βοήθεια.

Στη συνέχεια έλαβε την απαραίτητη βοήθεια για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το κάνει ομαλά και ότι το ζώο δεν βλάπτεται με κανέναν τρόπο. Η ασφάλεια των ζώων αποτελεί προτεραιότητα παράλληλα με την ασφάλεια του ανθρώπου που πρόκειται να αναλάβει δράση..

Τι ήταν αυτό;

Η βοήθεια έφτασε γρήγορα με προστατευτικό εξοπλισμό και με ηρεμιστικά βελάκια κατάφεραν να ναρκώσουν τα περισσότερα φίδια. Όταν τελικά ο Κέβιν κατέβηκε εκεί, μείνανε όλοι άφωνοι.

Τι είχε βρει όμως ο Κέβιν; Αυτό που μπορεί να είναι σοκαριστικό είναι ότι αυτοί οι λάκκοι φιδιών είναι τεράστιοι και μπορούν να γεμίσουν με περισσότερα φίδια όχι μόνο αυτά που ήθελαν να εξετάσουν. Γιατί όλοι σοκαρίστηκαν τόσο πολύ με αυτό που είχαν συναντήσει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ασφαλές μέρος

Εδώ και μερικούς μήνες ο Κέβιν έψαχνε το τροπικό δάσος για λάκκους φιδιών στον Αμαζόνιο. Αυτός και οι συνάδελφοί του εργάζονταν σκληρά για να διασφαλίσουν ότι το τροπικό δάσος είναι ένα ασφαλές μέρος για όλους.

Οι λάκκοι φιδιών είναι φυσικά κατασκευασμένοι, ποτέ δεν ξέρεις αν ένας λάκκος είναι γεμάτος ή είναι ασφαλής, γιατί τα φίδια μπορούν εύκολα να ξανά φτιάξουν τις φωλιές τους από το μηδέν.

Ήταν μια αργή και δύσκολη διαδικασία για τον εντοπισμό όλων των λάκκων. Μερικά από αυτά είναι πολύ καλά κρυμμένα. Λόγω της έλλειψης διαθέσιμων δρόμων και των συνεχών κινδύνων του τροπικού δάσους έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι μπορεί να φαίνονται ρηχά αφού είναι γεμάτα με νερό βροχής, αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι βαθύτερο από ό, τι φαίνεται, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.

Απειλή προς τους ντόπιους

Οι ντόπιοι μπορούν να είναι πολύ προστατευτικοί με τη γη που έχουν. Οι ντόπιοι τείνουν επίσης να ενεργούν με τρόπο που δεν είναι συνηθισμένος όταν αισθάνονται ότι η γη τους καταλαμβάνεται χωρίς τον έλεγχό τους.

Λατρεύουν τα φίδια και θέλουν να αφήσουν τους λάκκους άθικτους. Η εταιρεία του Κέβιν έχει προσληφθεί από την κυβέρνηση, οπότε δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν. Ο Κέβιν ήξερε ότι αυτό δεν μπορούσε να επιβραδυνθεί πια.

Οι αρχές τους έδωσαν τελεσίγραφο μέχρι το τέλος του μήνα, αλλιώς κανείς δεν θα πληρωνόταν. Ο Κέβιν αποφάσισε ότι θα χωρίσει από την ομάδα του για να βρει μόνος του τους λάκκους φιδιών. Αυτό αποδείχθηκε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Είχε δει κάτι στη βλάστηση που πραγματικά τον τρόμαζε πολύ. Θα μπορούσε να είναι πραγματικά επικίνδυνο. Αυτό που είχε δει ήταν ένα γιγάντιο ανακόντα, όχι απλώς κανονικό. Το μεγαλύτερο που είχε δει ποτέ! Σιγά σιγά πήγαινε προς τον Κέβιν, το πρώτο του ένστικτο ήταν να τρέξει.

Ο Κέβιν αποφάσισε να τρέξει πιο μέσα στο τροπικό δάσος. Μετάνιωσε που χωρίστηκε από τους συναδέλφους του, αλλά τώρα υπερισχύουν τα ένστικτα επιβίωσής. Το ανακόντα τον ακολούθησε με γρήγορο ρυθμό. Η καρδιά του Κέβιν χτυπούσε δυνατά και φοβόταν για τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξαφνικά το ανακόντα σταμάτησε να κυνηγάει και ο Κέβιν πάγωσε γιατί συνειδητοποίησε ότι μπήκε σε ένα μέρος του τροπικού δάσους που δεν έπρεπε να πάει.

Μπορούσε να μαντέψει πού κατέληξε. Εδώ ζούσαν ακόμα φυλές. Δεν είχαν συνδεθεί ποτέ με τον έξω κόσμο, ούτε είχαν δει κάποιον από την Ευρώπη. Ο Κέβιν ήξερε ότι έπρεπε να είναι προσεκτικός. Αυτοί οι άνθρωποι λάτρευαν τα φίδια, οπότε ο Κέβιν είναι σίγουρα εχθρός τους, περιπλανήθηκε αργά για να βρει το δρόμο του πίσω.

Τότε σκόνταψε σε έναν βωμό φιδιού. Περπατώντας γύρω από το βωμό είδε κάτι τρομακτικό, ήταν ο μεγαλύτερος λάκκος φιδιών που είχε δει ποτέ.

Ο λάκκος

Κοιτάζοντας στο λάκκο των φιδιών είδε τεράστια φίδια που προστάτευαν κάτι. Ο Κέβιν βρήκε το θάρρος να κατέβει στο λάκκο των φιδιών για να το καταλάβει. Αυτό δεν ήταν το πιο έξυπνο του σχέδιο. Όταν ετοίμαζε τον εξοπλισμό του για να ανέβει άκουσε θορύβους από το δάσος.

Τη στιγμή που προσπάθησε να κατέβει όσο πιο κοντά μπορεί, ξαφνικά ένιωσε ζάλη. Ο Κέβιν άνοιξε τα μάτια του μετά από λίγο, ένα βέλος τον είχε χτυπήσει ακριβώς πριν προσπαθήσει να κατέβει από το λάκκο των φιδιών.

Τώρα ήταν αιχμάλωτος των ιθαγενών. Τον έβαλαν σε ένα κλουβί ακριβώς δίπλα στο λάκκο των φιδιών. Ο Κέβιν έπρεπε να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσε να δραπετεύσει και να καλέσει για βοήθεια.

Χρειαζόταν το σακίδιό του! Είχε ένα όπλο φωτοβολίδας μέσα στο σακίδιό του, θα ειδοποιούσε τους συναδέλφους του. Στη συνέχεια εντόπισε το σακίδιό του. Ήταν ακριβώς δίπλα στο κλουβί του, ήταν τόσο τυχερός που μπορούσε να το φτάσει!

Άρπαξε το όπλο φωτοβολίδας από το σακίδιο του και πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή οι ντόπιοι έτρεξαν μακριά, η βοήθεια έφτασε μαζί με τους συναδέλφους του και τον έβγαλαν από το κλουβί.

Ο Κέβιν τους είπε ότι υπήρχε κάτι εκεί κάτω. Κάτι που λάτρευαν οι ιθαγενείς. Είναι σαν να υπήρχε κάτι περισσότερο εκεί κάτω, σαν ένας βωμός. Μήπως λάτρευαν τα φίδια ή ο λάκκος χτίστηκε επίτηδες; Ποιο θα μπορούσε να είναι το νόημα πίσω από όλα αυτά;

Ο Κέβιν αποφάσισε ότι θα ήταν αυτός που θα κατέβαινε εκεί κάτω. Νάρκωσαν τα φίδια και ξεκίνησε να κατεβαίνει. Ο καθαρισμός των φιδιών από τη μέση αποκάλυψε κάτι που κανείς δεν περίμενε. Υπήρχε ένα τεράστιο φίδι στη μέση με μια γιγαντιαία διόγκωση.

Υπήρχε κάτι σε αυτό, έπρεπε να το βγάλουν! Έτσι οι εργαζόμενοι βρήκαν μια άλλη λύση. Αποφασίζουν ότι θα πρέπει να καλέσουν κάποιον και προσπάθησαν να βρούνε τον πλησιέστερο κτηνίατρο ζώων.

Ο κτηνίατρος λέει ότι το φίδι μπορεί να είναι έγκυος και πρόκειται να γεννήσει τα αυγά της εδώ, στη μέση του λάκκου φιδιών. Για να βεβαιωθεί ότι συμβαίνει αυτό, ο κτηνίατρος έχει ένα επικίνδυνο καθήκον για τους εργαζόμενους, να προσπαθήσουν να καταλάβουν πού βρίσκεται η διόγκωση στο σώμα που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουν αρκετά το φίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους διστάζουν αν πρέπει να το κάνουν αυτό

Ο κτηνίατρος περίμενε το φίδι να γυρίσει το κεφάλι του προς την άλλη κατεύθυνση, πλησίασε αργά και του έβαλε ηρεμιστικό. Τώρα έπρεπε να περιμένουν.

Μετά από λίγο, το φίδι ήταν εντελώς ναρκωμένο. Μερικοί εργαζόμενοι έπεσαν κάτω από την εξάντληση και ο καρδιακός τους ρυθμός τελικά έπεσε λίγο στο φυσιολογικό. Τώρα ο κτηνίατρος θα μπορούσε τελικά να στρέψει την προσοχή του στη μεγάλη διόγκωση στο φίδι για το οποίο ήρθε πραγματικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κτηνίατρος δεν μπορούσε απλώς να υποθέσει τι υπήρχε μέσα στο φίδι και ότι οι άνθρωποι που δέχτηκαν επίθεση ήταν ατύχημα. Έπρεπε να πάρουν τις απαντήσεις και το άνοιγμά του μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.

Μπορεί γρήγορα να επιβεβαιώσει τις υποψίες. Το αντικείμενο που είχε κολλήσει στο σώμα του ήταν κάτι που το φίδι είχε καταπιεί και δεν μπορούσε να διασπαστεί από το πεπτικό σύστημα. Ο κτηνίατρος μπορούσε να κάνει μόνο ένα πράγμα.

Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουν παρά να κόψουν προσεκτικά το φίδι και να βγάλουν το αντικείμενο.

Ο κτηνίατρος κόβει το φίδι μαζί με το εξόγκωμα και αφού περάσει από το δέρμα, τους μυς και τον οισοφάγο, η πηγή της διόγκωσης αποκαλύπτεται τελικά σε όλους. Αλλά δεν είναι αυτό που περίμεναν να είναι. Από το φίδι βγήκε ένα μικρό πλαστικό κουτί που μπέρδεψε τον κτηνίατρο στην αρχή, αλλά οι εργάτες ήξεραν αμέσως τι ήταν και συνειδητοποίησαν τι συνέβη.

Αυτό το κουτί ήταν το ψυγείο τους, στο οποίο διατηρούσαν κρέατα. Ωστόσο, το κρέας σε αυτό ήταν χαλασμένο οπότε το άφησαν έξω από το φορτηγό επειδή μύριζε.

Το φίδι πρέπει να πήρε τη μυρωδιά και να νόμιζε ότι ήταν θήραμα, οπότε το κατάπιε όλο. Με την αφαίρεση του ψυγείου, ο κτηνίατρος αρχίζει γρήγορα να ράβει ξανά το φίδι. Ενώ το κάνει αυτό, με μερικές κινήσεις τεστάρει αν το φίδι είναι καλά και αν θα επιζήσει.

 Στη συνέχεια ξυπνούν το φίδι, ελπίζοντας ότι δεν θα είναι πλέον επιθετικό. Χρειάζονται περίπου λίγα λεπτά για να ξυπνήσει το φίδι. Είναι ακόμα ζαλισμένο, μετά από λίγο, αρχίζει να σέρνεται πολύ πιο γρήγορα, προς το δάσος.

Ο κτηνίατρος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους, επέστρεψε στην πόλη και έκανε ένα τελευταίο πράγμα. Παρακολουθούσε τη συμπεριφορά του φιδιού μέσω του τσιπ που φύτεψε. Και ήταν ένα αίσιο τέλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ