Κόσμος

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

Το μέσο διετές στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο σε σπίτι αυξήθηκε στο 6,07% την Τετάρτη, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2008. Η μέση πενταετής συμφωνία σταθερού επιτοκίου έκλεισε επίσης στο 6%, ένα επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Φεβρουάριο του 2010.

Ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ ταρακούνησε τις αγορές στις 23 Σεπτεμβρίου με έναν λεγόμενο μίνι προϋπολογισμό που περιλάμβανε μη χρηματοδοτούμενες φορολογικές περικοπές.. Η απόφαση της κυβέρνησης τη Δευτέρα να ανακαλέσει την πιο αμφιλεγόμενη φορολογική μείωση μετά από μια αντίδραση στο εσωτερικό του κόμματος των Τόρις δεν έχει μέχρι στιγμής σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων.

Στελέχη των δανειστών, συμπεριλαμβανομένων των Barclays Plc και Natwest Group Plc πρόκειται να συναντηθούν με τον Κουάρτενγκ την Πέμπτη για να συζητήσουν την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με το Sky News. 

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού για τους δανειστές σημαίνει ότι το μέσο μηνιαίο κόστος ενός δανείου με σταθερό επιτόκιο για δύο χρόνια θα αυξηθεί σε περίπου 1.325 λίρες (1.508 $) το μήνα, από 725 λίρες το 2021, σύμφωνα με εκτίμηση του Bloomberg.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...