Κόσμος

Θα αλλάξει η θέση του Ισραήλ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;

Αυτό δήλωσε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ουκρανία Μιχαήλ Μπρόντσκι σε συνέντευξή του στο RBC-Ukraine.

"Το Ισραήλ ήταν κατηγορηματικό σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το Ισραήλ δεν υποστήριξε απλώς το ψήφισμα του ΟΗΕ, αλλά το συνυπέγραψε. Καταδικάζει απερίφραστα τη Ρωσία. Ονομάζουμε τα πράγματα με τα σωστά τους ονόματα, ονομάζουμε αυτό που συνέβη ρωσική επιθετικότητα", είπε.

Σύμφωνα με τον Brodsky, το Ισραήλ υποστηρίζει την Ουκρανία, βοηθά τη χώρα και περιθάλπει Ουκρανούς στρατιώτες που τραυματίστηκαν σοβαρά στο πεδίο της μάχης. Ο πρέσβης τόνισε ότι σε όλα τα θέματα όσον αφορά τη θέση του για την Ουκρανία, το Ισραήλ είναι μέρος της Δύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Όσον αφορά τις κυρώσεις. Το Ισραήλ δήλωσε από την αρχή ότι δεν θα ενεργήσει για να παρακάμψει τις κυρώσεις μόλις αυτές επιβληθούν στη Ρωσία. Το ζήτημα είναι ότι η ισραηλινή νομοθεσία δεν προβλέπει την επιβολή κυρώσεων μονομερώς κατά οποιασδήποτε χώρας. Δεν υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις στην ισραηλινή ιστορία, διότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο νόμο", πρόσθεσε.

Ο Brodsky δήλωσε ότι σχεδόν όλες οι ισραηλινές εταιρείες δραστηριοποιούνται είτε στην αμερικανική είτε στην ευρωπαϊκή αγορά.

"Κανένας από αυτούς δεν θα κάνει τα πάντα για να παρακάμψει τις κυρώσεις. Το ίδιο ισχύει και για το κράτος. Από τη στιγμή που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, αρχίσαμε να συμπεριφερόμαστε αναλόγως, ώστε να μην παραβιάσουμε το καθεστώς των κυρώσεων με οποιονδήποτε τρόπο. Και αυτό θα συνεχιστεί", συνόψισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...