Κόσμος

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή του σταθμού ραντάρ του ουκρανικού συγκροτήματος S-300 στην περιοχή Nikolaev. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία κατέστρεψε έναν σταθμό ραντάρ (RLS) του ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 στην περιοχή Vladimirovka της περιοχής Nikolaev. 

Παράλληλα, δημοσιεύσε πλάνα από τη μάχη μεταξύ των αρμάτων μάχης του Σώματος Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του NWO. 

Δείτε το βίντεο

 
 
 

Ρωσικά μαχητικά κατέρριψαν τα MiG-29 και Su-24

Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι την περασμένη ημέρα, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 και ένα βομβαρδιστικό Su-24 που ανήκουν στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πάνω από τα εδάφη της DPR και της περιοχής Nikolaev, αντίστοιχα. .

''Μαχητικό αεροσκάφος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψε στον αέρα: MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του οικισμού Κουρακόβο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και ένα ουκρανικό Su-24 στην περιοχή Νικολάεφ'',  ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη σημερινή έκθεση.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί η καταστροφή έως και 80 μελών της «Λεγεώνας των Ξένων» που πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου από τις δυνάμεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χάρη σε δορυφόρο, οι Ουκρανοί κατέστρεψαν ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκ. δολ.

Πριν από ένα μήνα, χάρη σε δωρεές από Ουκρανούς, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απέκτησαν τον δικό τους δορυφόρο με πρόσβαση στη βάση δεδομένων δορυφορικών εικόνων ICEYE. Τώρα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov μοιράστηκε τα πρώτα αποτελέσματα από την χρήση του.

Ο δορυφόρος έχει ήδη αποδείξει την αξία του. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το χρησιμοποιούν εδώ και αρκετό καιρό. Οι εικόνες αποκωδικοποιούνται και επεξεργάζονται απευθείας οι ειδικοί στρατιωτικών πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, κατά τη διάρκεια μόνο δύο ημερών εργασίας του «λαϊκού δορυφόρου» οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν περισσότερα εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα από όσο το κόστος απόκτησης του δορυφόρου Δηλαδή, μιλάμε για ένα νούμερο που ξεπερνά τα 20.000.000 δολάρια.

Στα τέλη Ιουνίου 2022, σε τρεις ημέρες, οι Ουκρανοί συγκέντρωσαν 20.000.000 δολάρια αγορά UAV  Bayraktar. Σχεδόν δύο μήνες αργότερα, έγινε γνωστό ότι τα χρήματα είχαν δαπανηθεί αλλά όχι για Bayraktar.

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! 

''Η Ουκρανία λύνει ήδη το πρόβλημα των ιρανικών drones και η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει μάθει πώς να τα εμποδίζει'',  δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov σε συνέντευξή του στο Interfax-Ukraine. 

"Το λύνουμε ήδη (το πρόβλημα των ιρανικών drones). Ναι, είναι δυσάρεστο, αλλά ακόμη και τα μοναδικά συστήματα αεράμυνας δεν εγγυώνται 100% το κλείσιμο του ουρανού. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που λειτουργεί η Πολεμική Αεροπορία μας, καταρρίπτοντας τόσους πολλούς.  Ο λαός μας έχει μάθει να τους μπλοκάρει'', είπε ο Ρέζνικοφ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία στράφηκε σε εταίρους προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ιρανικές δυνάμεις. 

''Στραφήκαμε στους εταίρους μας, που φοβούνται να μας δώσουν όπλα, αλλά έχουν καλή τεχνογνωσία. Τους είπα ότι θα σας δώσουμε τα ανταλλακτικά τους, θα τα μελετήσουμε και θα μας δώσουμε συστήματα καταστολής. Και ορισμένες χώρες που δεν ήθελαν να δώσουν όπλα, ενδιαφέρθηκαν για αυτή την πρόταση'', είπε ο υπουργός. 

Καντίροφ: Επελαύνουμε με επιτυχία στην Χερσώνα! Οι Τσετσένοι είναι ανάρπαστοι στις κλειστές μάχες

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε τη συνέχιση της επίθεσης στην κατεύθυνση της Χερσώνας και επεσήμανε σημαντικά σημεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ''οι επιθετικές ενέργειες συνεχίζονται προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, εντός της οποίας ο διοικητής του συντάγματος Sever που φέρει το όνομα του Ήρωα της Ρωσίας Akhmat-Khadzhi Kadyrov της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Khasmagomed Magomadov, με το διακριτικό κλήσης Thunderstorm, καταστέλλει ενεργά την αντίσταση του εχθρού στο μέτωπο''.

''Χρειάζεται στρατηγική''

"Σε αυτό το στάδιο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, οι στρατιώτες προχωρούν στην άμεση εξάλειψη του εχθρού. Με την επιφύλαξη όλων, η επιχείρηση διεξάγεται γρήγορα, με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα", έγραψε στο Telegram . σημειώνοντας ότι μια τέτοια προσέγγιση, μεταξύ άλλων, επιφέρει λιγότερες απώλειες. 

«Τα παιδιά μας προσεγγίζουν την εκπλήρωση της αποστολής μάχης με τη μέγιστη σχολαστικότητα», τόνισε ο Καντίροφ.

Επέστησε επίσης την προσοχή στην υψηλή μάχιμη εκπαίδευση των Τσετσένων μαχητών, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις κλειστές μάχες.

"Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι οι εθνικιστές έχουν δύο επιλογές,  να υποχωρήσουν ή να αντέξουν μέχρι το τέλος. Αλλά δεν έχουμε ''ακυρώσει'' ακόμη την τρίτη επιλογή - να παραδοθούν. Είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν'', κατέληξε. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ