Κόσμος

Politico: Χείρα βοηθείας από Κίνα και Ινδία αποζητά η Δύση, φοβούμενη τις απειλές του Πούτιν για τα πυρηνικά

Στο πλαίσιο των απειλών της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων , η Δύση ενίσχυσε τις προσπάθειές της για να ασκήσει πίεση στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για αυτό το θέμα από χώρες της περιοχής του Ειρηνικού, ιδίως την Ινδία και την Κίνα, γράφει σε σχετικό άρθρο της το Politco, επικαλούμενο πηγές. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δύση προσπαθεί να ενώσει περισσότερες χώρες και να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Πούτιν ότι η χρήση πυρηνικών όπλων θα συνεπάγεται μια πολύ σκληρή οικονομική και διπλωματική απάντηση, ακόμη και από εκείνες τις χώρες που η Ρωσία θεωρεί φιλικές. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και κύκλοι εμπειρογνωμόνων πιστεύουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμπλακούν η Ινδία και η Κίνα.

Νωρίτερα, γράψαμε και το μήνυμα που απέστειλε το ΝΑΤΟ, λέγοντας πως θα απαντήσουν σε οποιοδήποτε κίνηση κάνει ο Πούτιν με τα πυρηνικά. 

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι Αμερικανοί διπλωμάτες ήδη συνεργάζονται με τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού, προτρέποντάς τους να ασκήσουν πίεση στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να τον πείσουν να εγκαταλείψει την ιδέα των πυρηνικών όπλων. Ο συνομιλητής του δημοσιεύματος είπε ότι έγιναν συνομιλίες με μια σειρά από χώρες, «ως συμμάχους, εταίρους και το αντίστροφο». 

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η θέση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι θα είναι ένα σημαντικό επιχείρημα για τον Πούτιν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή