Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποιεί το ΝΑΤΟ: Εάν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, θα απαντήσουμε!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, να το ΝΑΤΟ θα απαντήσει σε οποιαδήποτε κίνηση του Πούτιν με τα πυρηνικά.
 
Όπως είχαμε γράψει και στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Ρωσία διαθέτει πολλά πυρηνικά και ουκ ολίγες φορές, δήλωσε πως αντίστοιχα και αυτοί αν απειληθούν, θα τα χρησιμοποιήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Οι Αμερικανοί αξιωματικοί και αναλυτές κρούουν και τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως θα μας αιφνιδιάσει ο Ρώσος Πρόεδρος, και θα είναι πολύ αργά!
 
Νωρίτερα, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ από την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η πυρηνική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως επίθεση σε χώρες του ΝΑΤΟ.
 
«Εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εάν εφαρμόσει την απειλή του κατά της Ουκρανίας, θα το θεωρούσα επίθεση στο ΝΑΤΟ στο σύνολό του», είπε ο Γκράχαμ.
 
Με παρόμοιο τρόπο μίλησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Zbigniew Rau. Δεν απέκλεισε τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ