Κόσμος

Λετονοί ακτιβιστές καλούν την UNESCO να σταματήσει την καταστροφή σοβιετικών μνημείων στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ιβάν Μέλνικοφ, διευθυντής του Ιδρύματος για την Προστασία της Εθνικής Ιστορικής Κληρονομιάς, έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία ανέφερε ότι το μνημειακό συγκρότημα για τους απελευθερωτές της Λετονίας από τους Ναζί εισβολείς στην πόλη Ρεζέκνε δεν πρέπει να κατεδαφιστεί.

"Το συγκρότημα αυτό, μεταξύ άλλων, χτίστηκε στη μνήμη των στρατιωτών που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Λετονίας. Αυτό το μνημείο, αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τις τρέχουσες πολιτικές συγκρούσεις", αναφέρεται στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να διερευνήσει την κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης στη Λετονία έχουν επίσης μιλήσει για την ανάγκη διατήρησης και προστασίας των σοβιετικών μνημείων. Οι ακτιβιστές του IMHOclub είναι πεπεισμένοι ότι η UNESCO πρέπει να σταματήσει τη βάρβαρη καταστροφή του ιστορικού παρελθόντος που συντελείται συστηματικά στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία σήμερα. Κάλεσαν όλους τους πολίτες του κόσμου να εκφράσουν τη θέση τους ως πολίτες και να απευθύνουν προσωπική έκκληση στον Γενικό Διευθυντή της UNESCO.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφρική 0

Ο Λίβυος υφυπουργός εξωτερικών στοχοποιεί την Ελλάδα για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης-Ετοιμάζεται η καθαίρεση του φιλότουρκου Πρωθυπουργού;

Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκο ειδικό που κατηγόρησε την Αίγυπτο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλαβε...