Κόσμος

Ενεργειακή κρίση: Λιγότερο από 5% στην κατανάλωση ενέργειας από την ΕΕ

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα δώσει στα ευρωπαϊκά κράτη περιθώρια να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο από ό,τι προτείνεται προς το παρόν, ανέφερε η Corriere della Sera, επικαλούμενη προσχέδιο εγγράφου.

Η Κομισιόν πρόκειται να δημοσιεύσει στις 28 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τα μελλοντικά βήματα της Ευρώπης για την εκτόνωση της κρίσης, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg.

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση που βρίσκεται υπό εξέταση, κάθε κράτος πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 5% ανά ώρα κατά τις ώρες αιχμής, αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 10% όλων των ωρών από την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023, ανέφερε η Corriere.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, στο αναθεωρημένο προσχέδιο αναφέρεται ότι οι χώρες μπορούν να αποφασίσουν να θέσουν ένα διαφορετικό ποσοστό ως στόχο για τον περιορισμό της κατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής, εφόσον καλύπτεται τουλάχιστον το 7% των εν λόγω ωρών, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα.

Με τους καταναλωτές στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ να καλούνται να πληρώσουν «φουκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος μετά τη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, οι κυβερνήσεις πιέζουν την Επιτροπή για λύσεις σε όλη την περιοχή, σημεώνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ