Κόσμος

Τυφώνας Φιόνα: Τρομακτικό βίντεο στη μέση του Ατλαντικού

Πρόκειται για το Saildrone Explorer SD 1078, το οποίο βρέθηκε στην καρδιά του τροπικού κυκλώνα κατηγορίας 4. Το θαλάσσιο drone πάλεψε με κύματα ύψους 15 μέτρων και ανέμους που άγγιξαν σε ταχύτητα τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.

Το SD 1078 βρίσκεται τώρα 315 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Βερμούδων, όπου αναμένεται να "χτυπήσει" ο τυφώνας Φιόνα. Είναι ένα από τα επτά θαλάσσια drones που βρίσκονται στον Ατλαντικό Ωκεανό και τον Κόλπο του Μεξικού για να συλλέξουν δεδομένα και να προσφέρουν μια εντελώς νέα προοπτική σε μια από τις πιο ισχυρές καταστροφικές δυνάμεις στη Γη.

Ο κυκλώνας Φιόνα ενισχύθηκε περαιτέρω την Τετάρτη, φτάνοντας στη βαθμίδα 4, αφού προηγουμένως πέρασε από τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των νησιών αυτών χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η Φιόνα συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 215 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται ότι θα ενισχυθεί και άλλο στις Βερμούδες. Οι μετεωρολόγοι ωστόσο προβλέπουν ότι το νησί δεν θα δεχτεί απευθείας πλήγμα. Ο κυκλώνας ενδέχεται να φτάσει στις ακτές του Καναδά στον Ατλαντικό την Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...