Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος: Ανάλυση με χάρτες πυρηνικών όπλων της Ρωσίας και αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ που ανήκει και η Ελλάδα (Βίντεο)

Ο Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1 και στο κανάλι Alpha της Κύπρου ανέλυσε τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα πυρηνικών όπλων της Ρωσίας και της αντιβαλλιστικής ασπίδας του ΝΑΤΟ (που ανήκει και η Ελλάδα) δείχνοντας χάρτες ανάλυσης πιθανών σημείων εκτόξευσης, πιθανών στόχων και επιπτώσεων

Υπερηχητικοί Πύραυλοι Ρωσίας vs Αντιβαλλιστική Ασπίδα ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με παλιότερη ανάλυσή του ανέφερε πως η Ρωσία υπερέχει στον τομέα των υπερηχητικών πυραύλων σε σχέση με τις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση με το ΝΑΤΟ ιδιαίτερα με τους πυραύλους Iskander-Μ (Αλέξανδρος) και Kinzhal (στιλέτο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικά υπερηχητικό είναι το σύστημα που κινείται με ταχύτητες πάνω από την ταχύτητα του ήχου (που είναι 340 μέτρα το δευτερόλεπτο) και αποδίδεται στα Αγγλικά ως Supersonic αλλά επικράτησε σήμερα για συστήματα που υπερβαίνουν την πενταπλάσια ταχύτητα του ήχου να λέγονται hypersonic. Καλό είναι να διατηρήσουμε τον όρο υπερηχητικό για τους Hypersonic πυραύλους αντιλαμβανόμενοι ότι αναφέρεται σε ταχύτητες πάνω από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου.  Οι υπερηχητικοί hypersonic πύραυλοι λοιπόν εξ’ ορισμού κινούνται με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα πέντε Mach δηλαδή πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου και ιδιαίτερα οι εδάφους-εδάφους όπως ο Iskander-Μ μπορεί κατά την πορεία του να φτάσει μέχρι και ταχύτητες επτά φορές την ταχύτητα του ήχου ενώ δεν έχει βαλλιστική συνιστώσα τροχιάς αλλά μπορεί να διορθώνει την πορεία του εκτελώντας συνεχώς ελιγμούς.

Τα αντιαεροπορικά αντιβαλλιστικά συστήματα του ΝΑΤΟ όπως είναι οι πύραυλοι Patriot δεν μπορούν να αναχαιτίσουν εύκολα τους πυραύλους αυτούς διότι κινούνται με μικρότερες ταχύτητες περίπου  τέσσερις φορές την ταχύτητα του ήχου και άρα ακόμη και αν τους κυνηγούν δεν μπορούν να τους προφτάσουν αν αναπτύξουν ταχύτητα επτά φορές την ταχύτητα του ήχου.

Η καλύτερη πιθανότητα αναχαίτισης ενός υπερηχητικού πυραύλου είναι στην φάση της εκτόξευσης του δηλαδή στη φάση της προώθησης όταν αρχίζει και αποκτά κινητική ενέργεια λόγω των προωθητικών καυσίμων του και η ταχύτητα του είναι συγκρίσιμη η μικρότερη από αυτή του πυραύλου Patriot. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ λογικά θα ήθελε να τοποθετηθούν τα Patriot της αντιβαλλιστικής ασπίδας όσο γίνεται πιο κοντά στις περιοχές εκτόξευσης των υπερηχητικών πυραύλων και άρα όταν μια χώρα δέχεται την τοποθέτηση των ΝΑΤΟϊκών αντιβαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας (δηλαδή κοντά στις περιοχές εκτόξευσης πυραύλων) αποδυναμώνει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας που έχει ως μέσο μεταφοράς τους βαλλιστικούς πυραύλους.

Ασφαλώς η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι καταδικαστέα ως μια επιθετική προληπτική ενέργεια που προκάλεσε αθώους θανάτους και τεράστια καταστροφή στο λαό της Ουκρανίας με τον οποίο συμπάσχουμε και πρέπει να του στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια, καταλήγει. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...