Κόσμος

Αρχηγός πληροφοριών του Πενταγώνου: Ο Πούτιν θα αναγκαστεί να αλλάξει τους στόχους του πολέμου στην Ουκρανία


"Μόλις τώρα φτάνουμε στο σημείο όπου, κατά τη γνώμη μου, ο Πούτιν θα πρέπει να επανεξετάσει ποιοι είναι οι στόχοι της "επιχείρησής" του. Διότι τώρα είναι αρκετά σαφές ότι δεν θα μπορέσει να κάνει αυτό που σχεδίαζε να κάνει από την αρχή", δήλωσε ο Berrier σε συνέδριο την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποια ακριβώς θα είναι η απόφαση του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά "θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πόσο θα διαρκέσει αυτή η σύγκρουση".

Παράλληλα, ο αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ντέιβιντ Κοέν διαφώνησε με την εκτίμηση αυτή και δήλωσε ότι "δεν πρέπει να υποτιμούμε τη δέσμευση του Πούτιν στο αρχικό σχέδιο - τον έλεγχο της Ουκρανίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις δυτικές και ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ο σκοπός της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν η ανατροπή της κυβέρνησής της και η κατάληψη ολόκληρου του κράτους. Επισήμως, η Μόσχα μίλησε για "αποναζιστικοποίηση", "αποστρατιωτικοποίηση" και "βοήθεια προς τους λαούς του Ντονμπάς".

Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδία κατέλαβε όχι μόνο τα εδάφη στα οποία αναγνώρισε τις οιονεί οντότητες "DPR" και "LPR", αλλά και τμήματα των περιοχών Χερσώνα, Ζαπορίζια, Μυκολάιβ και Χάρκοβο.

Επίσης, κατά την έναρξη της πλήρους εισβολής, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τμήματα των περιοχών Τσερνίχοφ, Σούμι και Κίεβο, αλλά αργότερα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, καθώς και πρόσφατα από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Χάρκοβου.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το σχέδιο πολέμου κατά της Ουκρανίας "δεν υπόκειται σε προσαρμογή" και ότι ο κύριος στόχος είναι η λεγόμενη "απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας του Ντονμπάς".
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ