Κόσμος

Ρώμη: Πρόστιμο 450 ευρώ σε τουρίστα επειδή… έτρωγε παγωτό στα σκαλιά συντριβανιού

Στον 55χρονο ταξιδιώτη επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, επειδή κάθισε στα σκαλιά, στη Fontana dei Catecumeni στην πλατεία Piazza della Madonna dei Monti της Ρώμης, και άρχισε να τρώει γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο στον άνδρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την «ευπρέπεια» και να προστατεύσουν σιντριβάνια – μνημεία στην πόλη, καθώς «είχε πρόθεση να πιει και να φάει σε τμήμα του σιντριβανιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σιντριβάνι, είναι κατασκευασμένο από τραβερτίνη και χτίστηκε από τον Μπατίστα Ρουσκόνι γύρω στο 1588 – 1589. Το 1997 έγιναν εργασίες αποκατάστασής του.

Στη διάσημη πόλη απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση ποτών στους δρόμους, η οργάνωση περιηγήσεων σε μπαρ κ.α ,ανέφερε το CNN.

Το 2019, η δημοτική αρχή όρισε βαρύ πρόστιμο σε όσους κάθονται, τρώνε ή πίνουν στα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης, που ήταν κάποτε δημοφιλές και εμβληματικό μέρος για ξεκούραση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

f35
Ελληνοτουρκικά 0

Η Ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ "σκότωσε" την πώληση των Αμερικανικών F-35 στην Τουρκία - Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει "το πάνω χέρι" στο Αιγαίο

Έχοντας η Πολεμική Αεροπορία μας το πάνω χέρι στο Αιγαίο, θα αποτελούσε ισχυρότατο ανασχετικό παράγοντα στα επιθετικά -...