Κόσμος

Αργεντινή: Για προμελετημένη απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου Κίσνερ κατηγορούνται ο δράστης και η σύντροφός του

Για «προμελέτη» και «προσυνεννόηση» στην απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου της Αργεντινής Κριστίνας Κίρσνερ , παραπέμπονται ο δράστης της απόπειρας και η σύντροφος του.

Η δικαστικός η οποία προΐσταται της έρευνας για την επίθεση την περασμένη Πέμπτη, προτίθεται να ασκήσει δίωξη σύμφωνα με το προσωρινό κατηγορητήριο καθώς η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται ακόμη στο αρχικό της στάδιο, με προθεσμία ολοκλήρωσης δέκα εργάσιμες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Φερνάντο Αντρέ Σαμπάγ Μοντιέλ, 35 ετών, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στον τόπο της απόπειρας, αφού σημάδεψε με πιστόλι από απόσταση περίπου ενός μέτρου την κυρία Κίρσνερ στο κεφάλι. Η αντιπρόεδρος είχε πάει να χαιρετήσει υποστηρικτές της συγκεντρωμένους μπροστά στο σπίτι της.

Για ακόμη άγνωστο λόγο, το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε, παρότι ήταν γεμάτο και παρότι η σκανδάλη τραβήχτηκε. Κατά τα φαινόμενα, δεν είχε περαστεί σφαίρα στη θαλάμη.

Η νεαρή σύντροφος του δράστη, η Μπρέντα Ουλιάρτε, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής σε συγκοινωνιακό σταθμό του Μπουένος Άιρες. Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε τις 48 ώρες που ακολούθησαν την επίθεση, διαβεβαίωσε πως είχε να τον δει δυο μέρες. Όμως αναλύσεις βίντεο από κάμερες ασφαλείας έδειξαν πως ήταν μαζί του την ημέρα της απόπειρας, την 1η Σεπτεμβρίου, κατά πηγές προσκείμενες στην έρευνα που επικαλέστηκαν ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ