Κόσμος

Ευρωπαϊκή οργή για την ενεργειακή & οικονομική κρίση! Γάλλος οικονομολόγος: Οι Ευρωπαίοι είναι τρελοί από οργή και αυτό θα επιδεινωθεί

Προβλέποντας ότι οι διαμαρτυρίες για το κόστος ζωής στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Γερμανία θα εξαπλωθούν σε όλη την ήπειρο, ένας εξέχων οικονομολόγος προειδοποιεί ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι «τρελοί από οργή και αυτό θα επιδεινωθεί».

Όπως γράφαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενόψει της βαθιάς ενεργειακής και οικονομικής κρίσης που προκύπτει ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τώρα, πάνε να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις ενόψει "καυτού" Χειμώνα σε μια Ευρώπη που σείεται από λαϊκές εξεγέρσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον τομέα της οικονομίας και της ενέργειας.

Το Σάββατο, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Πράγας για να απαιτήσουν τον τερματισμό των προμηθειών όπλων και την ουδετερότητα σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πολλές διαδηλώσεις πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθούν σε μεγάλες γερμανικές πόλεις τον επόμενο μήνα καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας και ο πληθωρισμός εκτινάσσονται ως αποτέλεσμα των κυρώσεων στη Ρωσία και λόγω της εξάρτησης από την πράσινη ενέργεια.

«Οι διαδηλώσεις στην Πράγα και τη Γερμανία είναι μόνο η αρχή. Η τιμή του φυσικού αερίου και κατά συνέπεια της ηλεκτρικής ενέργειας τρελαίνουν τους ευρωπαίους πολίτες από θυμό και αυτό θα επιδεινωθεί», δήλωσε στο Sputnik ο Γάλλος οικονομολόγος Τσαρλς Γκάβε (Charles Gave).

Ο Γκάβε συνέχισε υποστηρίζοντας ότι πολλοί Ευρωπαίοι δεν υιοθετούν το αφήγημα ότι για την κατάσταση, η οποία κορυφώθηκε με το κλείσιμο των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1, φταίει μόνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για «χειραγώγηση» από τη Ρωσία, αλλά οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι η απόφαση να σταματήσουν οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου ήταν μια ευρωπαϊκή απόφαση, που ελήφθη από τις Βρυξέλλες χωρίς καν να σκεφτεί τον αντίκτυπο που θα έχει την ευρωπαϊκή οικονομία», είπε.

Ο οικονομολόγος κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες για την εμμονή τους με την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει αφήσει την ήπειρο σε παντελή έλλειψη αυτάρκειας.

«Τα τελευταία 15 χρόνια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες μας έχουν μπει σε μια κλιματική τρέλα, προωθώντας τους μαγικούς καθρέφτες και τους ανεμόμυλους ως λύση. Δεν λειτουργεί. Αυτές οι λύσεις απαιτούν την ίδια δυναμικότητα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου», είπε ο Γκάβε.

Ο οικονομολόγος κατηγόρησε τους παγκοσμιοποιητές τεχνοκράτες ηγέτες ότι θυσίασαν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων στο βωμό της παράτασης ενός πολέμου που θα προκαλέσει οικονομική καταστροφή.

«Οι [Ευρωπαίοι] πιστεύουν ακόμη και ότι οι κακοί Ρώσοι είναι αυτοί που έκλεισαν τη στρόφιγγα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ οι ίδιοι οι ηγέτες μας στην Ευρώπη είναι που έχουν επιβάλει βλακωδώς αυτές τις κυρώσεις που καταστρέφουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, φέρνουμε στο κεφάλι μας τον στασιμοπληθωρισμό. Πριν το καταλάβει ο κόσμος, θα είναι πολύ αργά. Ο Μακρόν, ο [Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ] Σολτς, η φον ντερ Λάιεν και άλλοι δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι έκαναν λάθος και θα παρουσιάσουν δικαιολογίες», υποστήριξε.

Όπως τονίσαμε χθες, η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για μια ευρεία «κατάρρευση της δημόσιας τάξης» που προκαλείται από την κρίση κόστους ζωής, εάν η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας δεν επιτρέψει μια αρκετά μεγάλη κυβερνητική δωρεά.

Η Τρας πρόκειται να παγώσει όλους τους λογαριασμούς ενέργειας για τουλάχιστον δύο χρόνια με κόστος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων λιρών, μια δαπάνη που αναπόφευκτα θα μετακυλίεται στον φορολογούμενο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ