Κόσμος

Τοσκάνη: Σάλος με δημοσίευμα για τη βίλα Ζελένσκι-Τη νοίκιασε σε ρωσόφωνους, έναντι 50.000 ευρώ

Αυτό δεν θα αποτελούσε ίσως από μόνο του είδηση... Εξάλλου, πρόκειται για μία εντυπωσιακή βίλα, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται στην περιοχή Βιτόρια Απουάνα, στη βόρεια ακτή της Τοσκάνης, όχι μακριά από το εξοχικό τού Αντρέα Μποτσέλι.

Τη συγκεκριμένη βίλα την είχε αγοράσει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όταν ακόμα ήταν διάσημος ηθοποιός και περνούσε πολλά καλοκαίρια εκεί με την οικογένειά του. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε ο πόλεμος και η έκκληση του Ζελένσκι προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, να μην υποδεχθεί τους Ρώσους τουρίστες.

Πώς προέκυψε η είδηση της ενοικίασης της βίλας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Ρώσους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα, αυτό που αποτελεί είδηση είναι -σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Tirreno»- πως τον Αύγουστο τη βίλα τη νοίκιασαν Ρώσοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βίλα είχε νοικιαστεί σε ένα ζευγάρι Ρώσων που ζει στο Λονδίνο. Μάλιστα, ορισμένες φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη βίλα και δημοσιεύθηκαν από το ζευγάρι στα social media, επιβεβαίωναν την παρουσία τους στο πολυτελές, λευκό σπίτι με τον κήπο και την πισίνα. 

Διαψεύδει ο μεσίτης

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου που νοίκιασε τη βίλα διαψεύδει την είδηση στη «La Repubblica» καθώς και σε άλλα ιταλικά μέσα, επιβεβαιώνοντας ωστόσο πως η βίλα όντως νοικιάστηκε τον Αύγουστο. 

«Δεν είναι αλήθεια, οι ενοικιαστές δεν ήταν ούτε Ρώσοι ούτε Ουκρανοί. Αυτό είναι εικασία. Η βίλα νοικιάστηκε σε ένα ζευγάρι για το καλοκαίρι, δεν θα σας πω αν ζουν στο Λονδίνο ή όχι, αλλά σας διαβεβαιώνω πως δεν μπορεί να είναι Ρώσοι, διότι έχουμε απόλυτη απαγόρευση ενοικίασης σε Ρώσους», εξήγησε ο Κλαούντιο Σαλβίνι, επικεφαλής του πρακτορείου Villas Real Estate στο Forte dei Marmi.

Αναφορικά με τις φήμες πως κάποιοι περαστικοί άκουσαν μια ρωσόφωνη γυναίκα από το εσωτερικό της βίλας, ο Σαλβίνι τόνισε στη «La Stampa»:

«Η εν λόγω βίλα είναι στο όνομα μιας ιταλικής εταιρείας, της οποίας ηγείται μια άλλη εταιρεία στην Κύπρο, και ανήκει στη σύζυγο του Ζελένσκι, ο οποίος μας έδωσε την εντολή να τη νοικιάσουμε με αυτήν τη ρήτρα: απαγορεύονται οι Ρώσοι. Ίσως κάποιος περαστικός άκουσε κάποιον να μιλάει ρωσικά και συμπέρανε πως υπήρχαν Ρώσοι στο σπίτι. Αλλά το αρνούμαι κατηγορηματικά. Ίσως ήταν φιλοξενούμενοι, αλλά όχι ο ενοικιαστής».

Όπως αναφέρει η «La Repubblica», αρχικά η βίλα έπρεπε να νοικιαστεί σε μια οικογένεια από την Κορέα, η οποία όμως ακύρωσε την τελευταία στιγμή, με τον κίνδυνο να μείνει άδειο «τον πιο κερδοφόρο μήνα». Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί στο πρώτο αίτημα που έφτασε στο πρακτορείο, δηλαδή αυτό «ενός ζευγαριού με ένα μικρό παιδί, όλοι πιθανότατα με διπλά διαβατήρια». 

Κάτι που πιστεύει και ο Σεργκέι Μπασκιρτσέφ, ο Ουκρανός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Real Estate Advisor Srl, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή, προσθέτοντας όμως στη «La Stampa» πως «ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν ενημερώθηκε ποτέ για τους ενοίκους του σπιτιού του» και πως «οι ένοικοι δεν γνωρίζουν το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ