Κόσμος

Υπό κράτηση δύο Ρώσοι και Ουκρανός στην Αλβανία - Κατηγορούνται για κατασκοπεία

Αλβανικό δικαστήριο διέταξε σήμερα να παραμείνουν υπό κράτηση οι δύο Ρώσοι και ο Ουκρανός που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία και συνελήφθησαν το Σάββατο, όταν επιχείρησαν να μπουν δια της βίας σε ένα εργοστάσιο όπλων, τραυματίζοντας δύο στρατιώτες.

«Η άποψη του δικαστηρίου είναι ότι πρέπει να παραμείνουν στη διάθεση της δικαιοσύνης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα» ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Ελμπασάν, Πάτιμε Φετάχου, μετά τη συνεδρίαση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Οι τρεις κατηγορούμενοι φέρεται ότι επιχείρησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε «στρατιωτικές ή άλλου τύπου πληροφορίες» για να τις παραδώσουν σε «ξένη δύναμη», πρόσθεσε ο δικαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν παραπεμφθούν σε δίκη και κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 10 ετών. Οι ίδιοι απορρίπτουν όλες τις κατηγορίες και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι, όπως είπαν οι δικηγόροι τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Πελέσι, ο ένας από τους υπόπτους επιτέθηκε στους φρουρούς που τον αιφνιδίασαν ενώ τραβούσε φωτογραφίες στο εργοστάσιο του Γκραμς, όπου διαλύονται τα όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ο υπουργός είπε, επισκεπτόμενος στο νοσοκομείο τους δύο τραυματίες στρατιώτες, ότι «επιχειρώντας να ξεφύγει από τον έλεγχο, ο ένας από τους Ρώσους, ο Μ.Ζ., 24 ετών, χρησιμοποίησε ένα νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον των φρουρών».

Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν στα μάτια.

Ο 24χρονος συνελήφθη μαζί με έναν άλλο Ρώσο, τον Σ.Τ., ηλικίας 33 ετών και τον 25χρονο Ουκρανό Φ.Α., που τον περίμεναν σε ένα αυτοκίνητο κοντά στο εργοστάσιο.

Η στρατιωτική αστυνομία, η αντιτρομοκρατική και η υπηρεσία πληροφοριών κινητοποιήθηκαν για να ερευνήσουν το συμβάν.

Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ