Κόσμος

ΟΗΕ: Η Ρωσία ανέφερε για κίνδυνο ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

Όπως αναφέρει το RIA Novosti ο μόνιμος εκπρόσωπο της Ρωσίας στον οργανισμό  Βασίλι Νεμπένζια παρουσίασε στοιχεία  για την επικινδυνότητα της κατάστασης, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Ζαπορόζια από τον ουκρανικό στρατό.

Ο Νεμπένζια δήλωσε χαρακτηριστικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τον πυρηνικό σταθμό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες από την τελευταία συνάντηση για τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζια, κατά τη διάρκεια της οποίας η κατάσταση με την πυρηνική ασφάλεια σε αυτό έχει υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το έδαφος του σταθμού, δημιουργώντας τον κίνδυνο ατυχήματος με ραδιενέργεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια «με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο».

Ο ΟΗΕ κάλεσε τα μέρη να υποσχεθούν ότι θα τερματίσουν τις μάχες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορόζια. 

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο πιστεύει ότι αυτό θα διασφαλίσει τη συνεχή ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του σταθμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ