Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τα "εκπαιδεύουν" από μικρά στην Τουρκία! Βιβλίο θρησκευτικών δημόσιου σχολείου προωθεί την ένοπλη Τζιχάντ

Το βιβλίο μαθημάτων θρησκευτικών της 12ης τάξης που χρησιμοποιείται σε δημόσια σχολεία στην Τουρκία προωθεί την ένοπλη τζιχάντ, αγνοώντας την κατάχρηση της έννοιας της τζιχάντ από βίαιες τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Το βιβλίο αντανακλά την επικρατούσα ιδεολογία του Ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κυβερνά τη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια.

Η έκδοση του 2019, με συγγραφείς των Abdullah Acık, Veli Karatas και Mustafa Yılmaz, εκδόθηκε από το κυβερνητικό τυπογραφείο σε δύο τόμους και διανεμήθηκε με τον τίτλο «Βασικές αρχές των θρησκευτικών πεποιθήσεων του Ισλάμ».

Το βιβλίο τονίζει ότι η ένοπλη τζιχάντ είναι υποχρεωτική για όλους τους μουσουλμάνους και σημειώνει ότι «Σήμερα, η έννοια της τζιχάντ συνδέεται με κακά παραδείγματα, ειδικά από τους αντιπάλους του Ισλάμ». Ισχυρίζεται ότι η τζιχάντ αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους του Ισλάμ ως κάτι κακό και κάτι που πρέπει να αποφεύγεται, προσθέτοντας ότι οι Μουσουλμάνοι δυσφημίστηκαν σκόπιμα από αυτούς τους αντιπάλους για τζιχάντ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ