Κόσμος

ISS: «Όλεγκ, άφησε τα πάντα και γύρισε πίσω αμέσως» - Κοσμοναύτης διέκοψε διαστημικό περίπατο εξαιτίας προβλήματος στη στολή του (Βίντεο)

Στιγμές αγωνίας που στην απεραντοσύνη του διαστήματος θα φάνηκαν σαν αιώνας έζησε ένας από τους δύο ρώσους κοσμοναύτες που εκτελούσαν εργασίες σε εξωτερικό βραχίονα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού όταν υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο εσωτερικό του ISS, εξαιτίας ενός προβλήματος στον εξοπλισμό της στολής του. Το κέντρο ελέγχου της Μόσχας έδωσε εντολή στον Όλεγκ Αρτέμιεφ να ολοκληρώσει πρόωρα τον διαστημικό του περίπατο.

Ο ρώσος κοσμοναύτης είχε συμπληρώσει σχεδόν τρεις ώρες εκτός ISS (η αποστολή είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει περίπου έξι ώρες) όταν η ένδειξη της μπαταρίας στην στολή του άρχισε να υποχωρεί απότομα, υποχρεώνοντας τους υπεύθυνους να διατάξουν την άμεση επιστροφή του Αρτέμιεφ στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού.

«Όλεγκ, άφησε τα πάντα και γύρισε πίσω αμέσως!», είπαν στον Αρτέμιεφ από το κέντρο ελέγχου στη Μόσχα. Ο Όλεγκ Αρτέμιεφ επέστρεψε στο εσωτερικό του ISS, ενώ ο συνάδελφός του Ντενίς Ματβέεφ ολοκλήρωσε τις εργασίες στον ρομποτικό βραχίονα του διαστημικού σταθμού. Ο Ρομπ Νάβιας, εκπρόσωπος της NASA, διαβεβαίωσε ότι ο Όλεγκ Αρτέμιεφ «δεν διέτρεξε ποτέ σοβαρό κίνδυνο».

O Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ένα εργαστήριο που έχει μέγεθος περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, φιλοξενεί πληρώματα από διάφορες χώρες του κόσμου για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...