Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κάλπες στον ορίζοντα - Θα γίνουν εκλογές στην Τουρκία στις 29 Οκτωβρίου;

Ένας πολύ ενδιαφέρον ισχυρισμός τέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ με αναφορές  για τον εταίρο του «σουλτάνου» στην τουρκική κυβέρνηση, Μπαχτσελί. Αφορά σε πιθανές πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στην εκπομπή υποστηρίχθηκε ότι ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahçeli θα μπορούσε να ζητήσει πρόωρες εκλογές όταν επισκεφθεί το Sivas.

Ο δημοσιογράφος Barış Yarkadaş μοιράστηκε τις πληροφορίες του για τον Πρόεδρο του MHP  Devlet Bahçeli στο πρόγραμμα της πλατείας Ταξίμ που παρουσίασε ο Gürkan Hacır στο TV100 . Υπενθυμίζοντας ότι ο Μπαχτσελί θα πάει σε εκδήλωση στο Σίβας στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Γιαρκαντάς είπε: «Το κράτος μπορεί να ζητήσει πρόωρες εκλογές από το Σίβας».

Είπε ακόμη ότι ρώτησε τους υποστηρικτές του AKP για τις πληροφορίες που έλαβε, κι ο Yarkadaş είπε: «Εάν το κράτος αποφασίσει για πρόωρες εκλογές, δεν θα το εξαγγείλει χωρίς να ανταλλάξει ιδέες με τον Ερντογάν».

Ο Yarkadaş δήλωσε ότι η 29η Οκτωβρίου εξετάζεται για πιθανές πρόωρες εκλογές.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ημερομηνία έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Χθες ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τους οικονομολόγους, ενώ δεν παρέλειψε εκ νέου να επιτεθεί και στην αντιπολίτευση. Οι δημοσκοπήσεις δε, παρουσιάζουν μια άκρως αρνητική εικόνα για τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Στις δημοσκοπήσεις, που έγιναν συχνότερες λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, παρατηρείται μείωση στα ποσοστά ψήφου του ΑΚΡ και του εταίρου της συμμαχίας, με αποτέλεσμα και την οικονομική κρίση. Εντούτοις ο δημοσιογράφος Fehmi Koru επέστησε την προσοχή στα ποσοστά του Κόμματος IYI και του Κόμματος Zafer, που αποσχίστηκαν από το MHP, και είπε: «Η εικόνα εξουσίας που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές δεν θα αναστατώσει πολύ το MHP και τον ηγέτη του Devlet Bahçeli».

Όπως είναι σαφές η πόλωση στην γειτονική χώρα είναι πολύ μεγάλη και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ