Κόσμος

Θα πιείτε πολύ στο πανηγύρι; Δείτε ποιοι κάνουν το χειρότερο Hangover-Συγκριτική έρευνα

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, ως διαβόητο έθνος που πίνει μεθυστικά, ένα υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο τείνει να κάνει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, όπως αναλύει παρακάτω η Anna Fleck της Statista, με βάση έρευνα της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής Survivor, ο μέσος άνθρωπος από το Ηνωμένο Βασίλειο υπομένει δύο μεθύσια διάρκειας 36 ωρών το μήνα ή, όπως διαπίστωσε το 2014 η εφημερίδα The Independent, θα περάσει ένα ολόκληρο χρόνο της ζωής του με πονοκέφαλο.

Οι Αυστραλοί και οι Γερμανοί δεν είναι πολύ πίσω όμως, με το 16% των ερωτηθέντων σε κάθε χώρα να δηλώνουν ότι παθαίνουν τακτικά hangover. Οι Γάλλοι κατέλαβαν την τελευταία θέση από τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, με μόνο έναν στους δέκα ερωτηθέντες να δηλώνει ότι το βιώνει τακτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρόλο που τα hangover δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, και ίσως ακόμη και το σημάδι μιας καλής νύχτας, οι γιατροί προειδοποιούν για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, που ευθύνεται για την αύξηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών, για να μην αναφέρουμε τις χιλιάδες περιπτώσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε (μερικές φορές θανατηφόρα) ατυχήματα με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται από την πανδημία, καθώς σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του NHS, οι συνήθειες τακτικής κατανάλωσης αλκοόλ που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των λουκέτων προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε έως και 25.000 περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με το ποτό τις επόμενες δύο δεκαετίες στην Αγγλία. Όπως και τα περισσότερα ναρκωτικά, το αλκοόλ ενέχει υψηλό κίνδυνο εθισμού και μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...