Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Μουσικά συγκροτήματα δρόμου, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των κουρδικών τραγουδιών

«Είμαστε υπό πίεση γιατί έχουμε τραγουδήσει στα Κουρδικά», είπαν οι μουσικοί ενάντια στην παρεμπόδιση της αστυνομίας στην οδό Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Μετά από το σπάσιμο μιας κιθάρας σε ένα από τα συγκροτήματα του δρόμου, από τους Τούρκους αστυνομικούς με τη δικαιολογία ότι ‘υπάρχει οικονομική κρίση’, έγινε συγκέντρωση των μουσικών μαζί με τη σπασμένη κιθάρα μπροστά από το κτήριο του Μητροπολιτικού Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μουσικοί του δρόμου δήλωσαν ότι είχαν άδεια που τους δόθηκε πριν από ένα χρόνο, ωστόσο τους απαγορεύει η αστυνομία να παίζουν στους δρόμους κουρδικά τραγούδια.

«Δημιουργούμε μουσική εδώ για μια δεκαετία», είπε ο Ντεβράν Ρόνεϊ, σε μια δήλωση εκ μέρους του γκρουπ. Η μουσική μας είναι πάντα μπλοκαρισμένη.

«Μας δόθηκε άδεια πριν από περίπου ένα χρόνο, εγκαταστάθηκαν οι συσκευές, αλλά αφαιρέθηκαν μετά από δύο μήνες. Επί του παρόντος, η δημιουργία μουσικής στα κουρδικά απαγορεύεται. Η αστυνομία μας πιέζει πολύ.

 Εξήγησε ότι διαμαρτυρήθηκαν πριν από δύο ημέρες ζητώντας να τους δώσουν δουλειά στο Ταξίμ και την Ιστικλάλ και κάλεσε τα ΜΜΕ και τους καλλιτέχνες να τους στηρίξουν.

Μετά τη δήλωση, αρκετοί άνθρωποι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα γκρουπ και χειροκρότησαν τους μουσικούς.

 Στη συνέχεια οι μουσικοί τραγούδησαν το τραγούδι «Γλυκιά και όμορφη κουρδική γλώσσα» του Αράμ Τιγράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...