Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων-Λιθουανία: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η κατάσταση του ασθενή χαρακτηρίζεται «σταθερή», αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο και να συνεχίσει τη θεραπευτική αγωγή στο σπίτι του.

Πέντε άνθρωποι ταυτοποιήθηκαν ως «στενές επαφές» του και έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μονάδας διαχείρισης μολυσματικών ασθενειών του NVSC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Υγείας της Λιθουανίας είχε γνωστοποιήσει τον προηγούμενο μήνα ότι παρήγγειλε περίπου 1.400 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων. Θα χορηγούνται σε άτομα που χαρακτηρίζονται ως «στενές επαφές» ύστερα από έκθεση υψηλού κινδύνου και δεν θα υπάρχει δυνατότητα για προληπτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), από τις αρχές Μαΐου έχουν αναφερθεί περισσότερα από 23.000 κρούσματα εκτός Αφρικής. Στις 23 Ιουλίου, ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του, για να ενισχυθεί η προσπάθεια αντιμετώπισης της ευλογιάς των πιθήκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...