Κόσμος

Ισπανία: Στο 90% αναμένονται οι τουριστικές αφίξεις

Η Ισπανία αναμένει τις τουριστικές αφίξεις να φθάσουν στο 90% του προ της πανδημίας όγκου κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καθώς οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης αψηφούν τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις και κλείνουν ακόμα περισσότερα ταξίδια σε σχέση με το 2019, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

"Ο πληθωρισμός δεν πλήττει έως τώρα τη ζήτηση της υψηλής θερινής περίοδος", δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Φερνάντο Βάλντες.

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η τουριστική βιομηχανία σε μια από τις χώρες με τους περισσότερες επισκέπτες παγκοσμίως θα έχει μια υψηλή περίοδο που θα μπορεί να συγκριθεί με κάποιες καλές χρονιές πριν από την πανδημία της COVID-19. "Είναι μια ισχυρή ανάκαμψη σε δύσκολες συνθήκες", δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πληθωρισμός 12μήνου στην Ισπανία αυξήθηκε στο 10,2% τον Ιούνιο, ξεπερνώντας το 10% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 1985, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, οι κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουν ήδη φθάσει στο 90% των επιπέδων του 2019, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρία αναλύσεων ForwardKeys.

Οι επιβεβαιωμένες κρατήσεις από τη Σουηδία ήταν σχεδόν κατά 79% υψηλότερες σε σχέση με το καλοκαίρι πριν από την πανδημία. Οι κρατήσεις από τη Δανία ήταν κατά 46% υψηλότερες, ενώ περισσότεροι Γερμανοί και Βρετανοί θα ταξιδέψουν στην Ισπανία τους επόμενους μήνες συγκριτικά με το 2019. Ο αριθμός των τουριστών από τις ΗΠΑ ήταν μόλις κατά 4% χαμηλότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δυναμικότητα θέσεων αεροσκαφών σε πτήσεις προς την Ισπανία είναι κατά 8% χαμηλότερη απ' ό,τι πριν από την πανδημία για τους θερινούς μήνες και δεν υπάρχουν σημαντικές ακυρώσεις πτήσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Απεργία των εργαζομένων της Ryanair σήμερα στην Ισπανία --μια από τις πολλές αυτό τον μήνα-- είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 10 από τις πτήσεις της εταιρίας από και προς τη χώρα καθώς και να καθυστερήσουν πολλές άλλες νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου ιπτάμενων φροντιστών USO.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ