Κόσμος

Παγκόσμια Έκθεση Συναισθημάτων για το 2021: Οι πιο θυμωμένοι λαοί στον κόσμο...και όχι χωρίς λόγο

Σχεδόν όλοι μας βιώνουμε θυμό, περισσότερο ή λιγότερο, συχνότερα ή πιο σπάνια για διάφορους λόγους που μπορεί να αφορούν πχ από την κατάσταση των οικονομικών μας, την κακή λειτουργία των ΜΜΜ, τα προβλήματα στην δουλειά ή τις προσωπικές σχέσεις. 

Η Παγκόσμια Έκθεση Συναισθημάτων για το 2021 της Gallup είχε ως στόχο να ”μετρήσει” τα συναισθήματα (συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων θυμού) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Όπως φαίνεται, θυμός τείνει να εκδηλώνεται πιο συχνά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στη Μέση και Εγγύς Ανατολή. 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 49% των ανθρώπων στο Λίβανο είχαν βιώσει θυμό την ημέρα πριν από την έρευνα και είναι το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε μεταξύ των 100 χωρών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς όμως να μην είναι θυμωμένος ένας κάτοικους του Λιβάνου όταν η χώρα βιώνει μια πολυετή βαθεία οικονομική, πολιτική και οικονομική κρίση, όταν η ανεργία είναι στα ύψη, τα νοικοκυριά βυθισμένα στην φτώχεια και πολύ συχνά ακόμη και στο σκοτάδι, λόγω προβλημάτων στην παροχή ηλεκτρισμού και φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουν;

Εξαιρετικά υψηλό (σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Λίβανο) είναι όμως και το ποσοστό οργισμένων πολιτών στην Τουρκία (48%) οι κάτοικοι της οποίας είναι αντιμέτωποι με ένα καταστροφικό κύμα πληθωρισμού που φτάνει το 73% και πλέον τα περισσότερα νοικοκυριά στερούνται βασικών ειδών αλλά και με ένα καταπιεστικό καθεστώς. 

Οι Αρμένιοι, ακολουθούν χωρίς μεγάλη διαφορά με ένα ποσοστό 46%. Και οι πολίτες αυτής της χώρας δοκιμάζονται σκληρά κυρίως και μετά τον σύντομο πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν το 2020. 

Μετά από χρόνια πολέμου, που πλέον κατέστη μια διεστραμμένη μορφή κανονικότητας, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί έχουν επίσης μια μακρά λίστα θεμάτων για τα οποία πολύ συχνά θυμώνουν, τα οποία περιλαμβάνουν την έλλειψη βασικών δημόσιων υπηρεσιών. 

Το Μάλι και η Σιέρα Λεόνε ήταν οι πιο οργισμένες χώρες εκτός της Μέσης Ανατολής, της Εγγύς Ανατολής και της Περσίας, με το 35% των ερωτηθέντων να έχει βιώσει θυμό την προηγούμενη μέρα.

Αναμφίβολα οι πιο...ζεν είναι οι Φινλανδοί με μόλις ένα 5% να δηλώνει πως αισθάνθηκε θυμό την προηγούμενη ημέρα της έρευνας. 

Βέβαια, η Φινλανδία επίσης για το 2021 αναδείχθηκε ως η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες αναδείχθηκε και για τέταρτη συνεχή χρονιά ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο και επίσης ανάμεσα σε 165 χώρες του πλανήτη η Φινλανδία βρίσκεται επίσης στην πρώτη θέση αυτών που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με το CEOWORLD magazine.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...