Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Καταγγελία Εσθονίας: Η Ρωσία προσομοιώνει πυραυλικές επιθέσεις! Ελικόπτερο Mi-8 παραβίασε τον εναέριο χώρο μας

Οι αρχές της Εσθονίας κατήγγειλαν την Τρίτη ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο της συνοριακής φρουράς παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας της Βαλτικής το Σαββατοκύριακο και προσομοίωσε πυραυλικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να κληθεί ο Ρώσος πρέσβης στο Ταλίν για διαμαρτυρία. 

Ο στρατός της Εσθονίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ρωσικό ελικόπτερο MI-8 εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας στη νοτιοανατολική Εσθονία στην περιοχή Koidula - όχι μακριά από τη ρωσική πόλη Pskov - χωρίς άδεια το βράδυ του Σαββάτου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ελικόπτερο βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας για σχεδόν δύο λεπτά, ανακοίνωσε ο εσθονικός στρατός, προσθέτοντας ότι δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, είχε απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του και δεν διατήρησε ραδιοεπικοινωνία με τις εσθονικές υπηρεσίες αεροναυτιλίας αναφέρει η daily mail.

 

Ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Kalle Laanet δήλωσε ότι ο πόλεμος πλήρους κλίμακας που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί όχι μέσω της διπλωματίας, αλλά με την πλήρη ήττα του Κρεμλίνου.

Με «σοβαρές συνέπειες» απείλησε στο μεταξύ τη Λιθουανία η Ρωσία μετά την απόφαση της μικρής χώρας να μπλοκάρει τη μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα.

Η Ρωσία «θα απαντήσει σίγουρα σε τέτοιες εχθρικές ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ όπως αναφέρει το BBC.

Κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Καλίνινγκραντ, ο Πατρούφεφ υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός από τη Λιθουανία υποκινήθηκε από τη Δύση «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

   

   

  Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Συνεντεύξεις 0

  Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

  Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...