Κόσμος

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου κοντά στα ουκρανικά σύνορα (Βίντεο)

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε μονάδα μεταφοράς θερμότητας στο διυλιστήριο πετρελαίου Νοβοσαχτίνσκ της Ρωσίας, που βρίσκεται στη νότια περιοχή του Ροστόφ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε η τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Μη επαληθευμένα πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ένα drone να πετάει πάνω από μια εγκατάσταση και να ξεσπά φωτιά μεταξύ των αγωγών, προκαλώντας έκρηξη.

 

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τη φωτιά στο διυλιστήριο που έχει ετήσια δυναμικότητα έως 7,5 εκατομμύρια τόνους. Η πυροσβεστική συνεχίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, ανακοίνωσε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Το εργοστάσιο προϊόντων πετρελαίου Νοβοσαχτίνσκ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής προϊόντων πετρελαίου στον ρωσικό νότο.

Ο  Γιούρι Βιτρένκι, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της NJSC Naftogaz της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου.

''Δυστυχώς, αυτά τα χτυπήματα ξεκίνησαν πραγματικά από τις πρώτες μέρες του πολέμου... Όλα τα διυλιστήρια πετρελαίου στην Ουκρανία είναι πλέον εκτός λειτουργίας λόγω μαζικών επαναλαμβανόμενων επιθέσεων από τον επιτιθέμενο και είναι δύσκολο να διασφαλιστεί η επιμελητεία των προϊόντων πετρελαίου στην Ουκρανική αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις'', είπε ο Βιτρένκο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ