Κόσμος

Έλον Μασκ: Επενδυτής τον κατηγορεί για «πυραμίδα» με το Dogecoin- Ζητάει 258 δισ. δολάρια

Μήνυση κατά του Έλον Μασκ κατέθεσε επενδυτής του Dogecoin, κατηγορώντας το αφεντικό της Tesla και της SpaceX ότι έστησε «πυραμίδα» με το κρυπτονόμισμα, και διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ, ύψους 258 δισ. δολαρίων!

Ο ενάγων ονομάζεται Κιθ Τζόνσον και στην μήνυση που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατηγορεί τον Έλον Μασκ για απάτη και συγκεκριμένα ότι διαφήμισε το Dogecoin, αυξάνοντας την τιμή του, και στην συνέχεια την άφησε να πέσει.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία. Παρόλα αυτά προώθησαν το Dogecoin ώστε να επωφεληθούν από τις συναλλαγές του», αναφέρει η καταγγελία σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο Μασκ χρησιμοποίησε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για να λειτουργήσει και να χειραγωγήσει την 'πυραμίδα' του Dogecoin με σκοπό το κέρδος, τη δημοσιότητα και τη διασκέδαση» προσθέτει.
Η καταγγελία περιλαμβάνει επίσης σχόλια από μεγιστάνες όπως ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μπιλ Γκέιτς και άλλους, οι οποίοι αμφισβητούν την αξία του κρυπτονομίσματος.

Δικηγόρος του Τζόνσον, ωστόσο, δεν σχολίασε στο Reuters ποια αποδεικτικά στοιχεία διαθέτει τόσο για τους ισχυρισμούς του ότι το Dogecoin δεν έχει αξία, όσο και για τον ισχυρισμό ότι ο Έλον Μασκ έστησε «πυραμίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κιθ Τζόνσον ζητά αποζημίωση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει τη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, και ζητά να τριπλασιαστεί.

Η καταγγελία ανέφερε ότι το ξεπούλημα του Dogecoin ξεκίνησε τη στιγμή που ο Μασκ, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του NBC, «υποδυόμενος τον οικονομικό ειδικό» αποκάλεσε το Dogecoin «μια απάτη».

Το Dogecoin διαπραγματευόταν περίπου στα 5,8 σεντς την Πέμπτη, από 74 σεντς που έφτασε στο υψηλό του Μαΐου 2021.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ