Οικονομία

Πτώση 13% για το Bitcoin - Κάτω από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin σημειώνει πτώση σχεδόν 13% και κινείται το μεσημέρι της Δευτέρα (13:40 ώρα Ελλάδος) στο επίπεδο των 23.921 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη έχει σημειώσει "βουτιά” περίπου 50% από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Η ισχυρή πτώση του bitcoin συμπαρασύρει χαμηλότερα και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Ειδικότερα, το Ethereum "χάνει” άνω του 15% και να κινείται στα 1.240,76 δολάρια, το Binance υποχωρεί περισσότερο από 12% στα 226,71 δολάρια, το XRP με απώλειες 9,4% κινείται στα 0,315 δολάρια, ενώ το Solana με "βουτιά” άνω του 15% υποχωρεί στα 27,80 δολάρια και το Cardano σημειώνει πτώση άνω του 11% στα 0,458 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο sell-off στα κρυπτονομίσματα πυροδότησε η κίνηση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Celsius Network να παγώσει τις αναλήψεις αλλά και τις μεταφορές επικαλούμενη τις "ακραίες" συνθήκες στην αγορά, σε μια ακόμη ένδειξη για τις "τεκτονικές" επιπτώσεις που έχουν στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων οι αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Το Σαββατοκύριακο και σήμερα η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει απωλέσει περισσότερα από 200 δισ. δολάρια, με το συνεχιζόμενο sell-off να έχει οδηγήσει τη συνολική κεφαλαιοποίηση των crypto κάτω από το 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap, φθάνοντας έως και τα 926 δισ. δολάρια, πριν ανακάμψει 

Η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων κορυφώθηκε στα 2,9 τρισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021, αλλά έκτοτε κινείται πτωτικά με την κατρακύλα να εντείνεται τους τελευταίους δύο μήνες, στοιχίζοντας στην αγορά μόνο αυτό το διάστημα 1 τρισ. δολάρια σε αξία, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία ενόψει του υψηλού πληθωρισμού και των φόβων ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες θα εμποδίσουν την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...