Κόσμος

To έγκλημα της... μουσικής! Αρμένιος βιολιστής χαρακτηρίστηκε "εχθρός της Τουρκίας" και ακύρωσαν συναυλία του

Η συναυλία του Αρμένιου βιολιστή Άρα Μαλικιάν, στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ «Capital Cultural Road» του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας, ακυρώθηκε χωρίς να διευκρινιστεί ο λόγος.

Η συναυλία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας την 1η Ιουνίου. Οι άνθρωποι που αγόρασαν εισιτήρια ενημερώθηκαν με μήνυμα για την ακύρωση.

Το «Cultural Road Festival» πραγματοποιείται στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη με τη διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει σήμερα (28 Μαΐου) και θα διαρκέσει 16 ημέρες, φιλοξενεί σχεδόν 2.000 εκδηλώσεις.

Στις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο İstanbul Atatürk, με τη συμμετοχή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Η ανακοίνωση τύπου που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περιλαμβάνει και πληροφορίες για τη συναυλία του Άρα Μαλικιάν.

Ωστόσο, από τις 27 Μαΐου 2022, στις 12:25, δεν υπάρχουν πληροφορίες στις ιστοσελίδες csoadaankara.ktb.gov.tr και baskentkulturyolu.com, του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με τη συναυλία του Άρα Μαλικιάν.

Ορίζοντας τον Αρμένιο καλλιτέχνη ως «εχθρό των Τούρκων», ορισμένοι χρήστες του Twitter κάλεσαν το υπουργείο Πολιτισμού να ακυρώσει τη συναυλία χθες.

Ο παγκοσμίου φήμης Άρα Μαλικιάν εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη το 2012 και το 2019, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, τα εισιτήρια για τη συναυλία του Μαλικιάν που θα πραγματοποιηθεί στο İstanbul Zorlu PSM στις 9 Ιουνίου εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου, οι συναυλίες των μουσικών Aynur Doğan, Metin-Kemal Kahraman, Apolas Lermi, Niyazi Koyuncu και Burhan Şeşen ακυρώθηκαν επίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ