Κόσμος

Βρετανός αξιωματούχος: Η επισιτιστική κρίση μπορεί να προκαλέσει περισσότερους θανάτους από τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Ουκρανία. Έχουμε δει αυτή τη βάρβαρη εισβολή του Πούτιν. Αυτό που με ανησυχεί πραγματικά είναι ότι έχουμε δει πολλές ζωές να χάνονται στην Ουκρανία και μπορεί να δούμε ακόμη περισσότερες ζωές να χάνονται σε άλλα μέρη του κόσμου λόγω της έλλειψης σιτηρών και τροφής, η οποία μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη από όσες ζωές χάνονται στο πόλεμο», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να στείλει στρατιωτικά πλοία στο λιμάνι της Οδησσού για να συνοδεύσουν πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα στο εξωτερικό, ο κ. Σαπς πρόσθεσε,«δεν μπορώ να μπω σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, υπάρχουν πολλά εμπόδια για αυτό, συμπεριλαμβανομένων ναρκοπεδίων κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.

«Είναι σαφές ότι η κατάσταση με τη Ρωσία και τον Πούτιν και η προσέγγισή τους σε αυτό μπορεί να το κάνει πολύ δύσκολο», είπε ο Βρετανός υπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται