Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Καθηγητής Μάζης: Πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας στην Ουκρανία- Δεν μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά η Ευρώπη (Βίντεο)

Μια αδύναμη Ευρώπη που δεν μπορεί να παρέμβει και να συνδιαμορφώσει την πολιτική του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να εξελίσσεται μία σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνει ο ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει μια κυνική αλήθεια στην Ουκρανική κρίση και πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό ανεξάρτητα από διάφορους που παπαγαλίζουν συνεχώς τα ίδια δηλώνει ο καθηγητής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων ο κος Μάζης αναφέρει: "Η Ευρώπη ή θα πρέπει να αποκτήσει αυτοσυνειδησία στον τομέα της Άμυνας της Ασφάλειας, της οικονομίας της πολιτικής και του πολιτισμού ή θα συνεχίσει να σύρεται πίσω από το άρμα μιας Washington η οποία ανάλογα με την ποια διοίκηση διαθέτει, η δημοκρατική η ρεπουμπλικανική, θα προσπαθεί να διεκδικεί την ηγεμονική της θέση στον κόσμο. 

Μήπως θα έχει κανείς αντίρρηση εάν πω ότι το ΝΑΤΟ είναι το μακρύ χέρι των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη διερωτάται ο καθηγητής. Μήπως να θυμίσω αυτό το οποίο είπε ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ όταν τον ρώτησαν “ποιος είναι ο ρόλος και ο σκοπός του ΝΑΤΟ”. Τι είπε ο βρετανός, έγινε για να βάλεις Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω, και τους Γερμανούς κάτω. 

Εδώ έχουμε ένα πόλεμο Ηνωμένων Πολιτειών - Ρωσίας μέχρι τελευταίου Ουκρανού. Αυτή είναι η κυνική πραγματικότητα την οποία πρέπει να την καταλάβουμε όσοι θέλουμε να κάνουμε ανάλυση. Όσοι θέλουμε να επαναλαμβάνουμε τραγουδάκια και να βάζουμε κασέτες πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε". 

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ