Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μόσχα για πόλεμο στην Ουκρανία: «Το φθινόπωρο θα παραλάβουμε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο»

Η δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία έχει αρχίσει, η περιφέρεια του Ντονμπάς πλήττεται αδιάκοπα ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία κλιμακώνει τις απειλές της, επαναφέροντας στο τραπέζι τα περί πυρηνικών

Οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τον νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat φέτος μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή του, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το οποίο μετέδωσε σημερινή δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι οι παραδόσεις θα αρχίσουν «φέτος το φθινόπωρο», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Νωρίτερα σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μια πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat χρησιμοποιεί υγρό καύσιμο, που του παρέχει υψηλότερη ισχύ. Παράλληλα επιτρέπει την μεταφορά περισσότερων πυρηνικών κεφαλών και συστημάτων για την παράκαμψη της εχθρικής αεράμυνας, αφού σχεδιάστηκε ειδικά για να διεισδύσει σε οποιοδήποτε τρέχον ή μελλοντικό σύστημα βαλλιστικής άμυνας (Ballistic Missile Defence – BMD). Το βλήμα δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να ενισχύσει δραματικά την αποτρεπτική της ικανότητα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών και του NATO.


Μάλιστα υπάρχουν ορισμένες εκτιμήσεις με βάση τις οποίες η εντυπωσιακή εμβέλεια του βλήματος αγγίζει τα 18.000 χιλιόμετρα και ζυγίζει περίπου 200 τόνους, εκ των οποίων 10 τόνοι ωφέλιμο φορτίο και 180 τόνοι καύσιμο, έχοντας βάρος ρίψης περίπου 10 τόνων. Το πρόγραμμα Sarmat ξεκίνησε την διαδικασία ανάπτυξής του, ήδη από τη δεκαετία του 2000, για να αντικαταστήσει το τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο R-36M2 Voyevoda, που είχε την κωδική ονομασία «Σατανάς» με αποτέλεσμα ο νέος πύραυλος «Sarmat» να ονομάζεται «Σατανάς 2».

Ξεκίνησε σε ευρωπαϊκό έδαφος η εκπαίδευση των Ουκρανών στη χρήση των Howitzer, λέει το Πεντάγωνο

Την εκπαίδευση 50 Ουκρανών στρατιωτικών συμβούλων στη χρήση των αμερικανικών πυροβολικών συστημάτων Howitzer έχουν αρχίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αξιωματούχο του Πενταγώνου, που επικαλείται η ΕΡΤ.

Η εκπαίδευση στα συγκεκριμένα συστήματα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και πραγματοποιείται στην Ευρώπη, σε περιοχή που δεν έχει αποκαλυφθεί, για λόγους ασφαλείας.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, η Ουάσιγκτον έστειλε άλλα τέσσερα αεροσκάφη με νέο αμυντικό υλικό, μέσα σε μόλις 24 ώρες και αγνοώντας τις ρωσικές προειδοποιήσεις και απειλές.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως η Ουκρανία έχει προσθέσει στον στόλο της 20 μαχητικά αεροσκάφη, καθώς η Δύση φρόντισε να στείλει ανταλλακτικά και τα απαραίτητα εξαρτήματα για την επιδιόρθωση αεροσκαφών που ηταν καθηλωμένα και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ