Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βετεράνος του αμερικανικού στρατού: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πιο επικίνδυνος απ' ότι ήταν στο Αφγανιστάν

Ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού που προσφέρεται εθελοντικά να πολεμήσει στην Ουκρανία για τον στρατό της δήλωσε την Τετάρτη ότι η σύγκρουση μεταξύ της χώρας και της Ρωσίας είναι "πιο επικίνδυνη από το Αφγανιστάν".  

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή "New Day" του CNN, ο βετεράνος του αμερικανικού στρατού Miro Popovich δήλωσε στον παρουσιαστή Jim Sciutto ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποτίμησαν εντελώς τους Ουκρανούς ομολόγους τους κατά τη διάρκεια της εισβολής.

"Ήρθαν λοιπόν εδώ και περιμένουν να τα καταφέρουν σε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Λοιπόν, ξέρετε κάτι; Σας είπα ότι υπάρχουν πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων έξω από το Κίεβο, υπάρχουν επίσης πολλές ρωσικές απώλειες", δήλωσε ο Popovich στον Sciutto. 

"Το οποίο για εμάς είναι καλό πράγμα να βλέπουμε τον στρατό μας να τους εξαφανίζει εντελώς. Σας λέω ειλικρινά, είμαι έκπληκτος. Δεν ήμουν ... Δεν πίστευα ότι είναι ο στρατός μας τόσο ικανός. Αλλά ξέρετε, δείξαμε ανθεκτικότητα, δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί και ικανοί". 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς που συμμετέχουν εθελοντικά στον αγώνα για την υπεράσπιση της Ουκρανίας ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν τη σύλληψη από τις ρωσικές δυνάμεις και πιθανό θάνατο.

Ο Πόποβιτς δήλωσε στον Sciutto ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να "το σκεφτούν δύο φορές" πριν συμμετάσχουν στον αγώνα, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι ικανές να δημιουργήσουν μεγαλύτερη ζημιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πόποβιτς, ο οποίος είναι ουκρανικής καταγωγής, υπηρέτησε μια περιοδεία κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου στο Αφγανιστάν και ήταν φοιτητής πριν ενταχθεί στις ουκρανικές δυνάμεις εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Ο πόλεμος συνεχίζεται για περισσότερο από δύο μήνες και η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η Ρωσία συνεχίζει να εμπλέκεται σε εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών και των βιασμών αμάχων. Πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

"Είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι ήταν το Αφγανιστάν, διότι εδώ ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πυροβολικό τους, τα τανκς τους, τους πυραύλους τους. Είναι - μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο και πολύ επικίνδυνο εδώ", δήλωσε ο Πόποβιτς. 

"Έτσι, αν θέλετε να έρθετε εδώ, σκεφτείτε το δύο φορές. Δεν λέω ότι είναι μια αποστολή αυτοκτονίας. Αλλά λέω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθετε ζημιά να σκοτωθείτε ή να αιχμαλωτιστείτε. Οπότε σκεφτείτε το δύο φορές και αν θέλετε να έρθετε εδώ, σας ευχαριστώ". 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ