Κόσμος

Γιατί άραγε ο Μεντβέντεφ συγκρίνει το μέλλον της Ευρώπης με το ''αλβανικό έγκλημα''

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και ταυτόχρονα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο κανάλι του «Telegram», απάντησε ευθέως στις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είπε ότι η χρεοκοπία της Ρωσίας είναι θέμα «χρόνου».

Ο Μεντβέντεφ απάντησε συγκρίνοντας το μέλλον της Ευρώπης με το αλβανικό έγκλημα.

«Περιμένετε την ισχυρή ευγνωμοσύνη των απλών Ευρωπαίων για τον υψηλό πληθωρισμό, που δεν μπορούν να κατηγορηθούν οι κακοί Ρώσοι, για την έλλειψη βασικών προμηθειών στα καταστήματα και την άφιξη προσφύγων, που θα πυροδοτήσει κύματα βίας χειρότερα από το αλβανικό έγκλημα», είπε ο Ρώσος πολιτικός σύμφωνα με την ιστοσελίδα echedoros-a.gr.

Αν και ιστορικά- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- ο μύθος της μαφίας συνδέεται συχνά με τις πιο δημοφιλείς ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, όπως η ιταλική μαφία (Cosa nostra ή Ndrangheta), η ρωσική (Bratva) και η ιαπωνική (Yakuza), για τον πρώην Ρώσο πρόεδρο αυτό δεν έχει σημασία.

Ο Μεντβέντεφ ζήτησε από τους ηγέτες των συνδικάτων να αλλάξουν τη ρητορική τους απέναντι στη Ρωσία, μια χώρα που έχει ήδη ανασταλεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χαρακτηρίζοντάς τους, ( τους Ευρωπαίους ηγέτες) ως «μαζοχιστές των Βρυξελλών», έγραψε ότι εάν η μη πληρωμή του ρωσικού χρέους που οραματίζονται   να «καταλήξει σε χρεοκοπία -  θα είναι ηθική και υλική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αλλά αυτό δεν αρκεί για να πει ο Μεντβέντεφ ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών της ΕΕ πέφτει.

Εδώ ο πρώην πρόεδρος έχει φέρει ως παράδειγμα το 2008, που σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν καλύτερο από αυτό που ζει».

Επίσης, σύμφωνα με εκτίμηση του Institute of International Finance (IIF), ενός εμπορικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 15% φέτος, σύμφωνα με την Albanian Post.

Το IIF είχε προβλέψει προηγουμένως ότι η οικονομία της Μόσχας θα αναπτυσσόταν κατά 3% το 2022, αλλά τώρα λέει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική κατοχή της Ουκρανίας «έχουν οδηγήσει σε μια δραστική και άνευ προηγουμένου αυστηροποίηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών, η οποία σηματοδοτεί μια βαθιά ύφεση».

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η πτώση θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο έντονη εάν υπήρχαν πρόσθετα δυτικά μποϊκοτάζ στον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η ΕΕ ενέκρινε πέντε πακέτα οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο ενός έκτου, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ