Κόσμος

Παγκόσμια Τράπεζα: Ετοιμάζει πακέτο βοήθειας ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, ετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η πληρωμή 1 δισ. δολαρίων από το ταμείο της αναπτυξιακής τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάλπας, μιλώντας στη Βαρσοβία, δήλωσε ότι το πακέτο κατέστη δυνατό ύστερα από τη χθεσινή έγκριση βοήθειας ύψους 1 δισ. δολαρίων της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης (IDA) καθώς και πληρωμής ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη γειτονική Μολδαβία.

Ο Μάλπας δήλωσε ότι η στήριξη της τράπεζας βοηθά την Ουκρανία να παράσχει κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες, όπως την καταβολή μισθών στο προσωπικό των νοσοκομείων και συντάξεων καθώς και για κοινωνικά προγράμματα. Η βοήθεια έρχεται να προστεθεί στα 923 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ