Κόσμος

Wall Street: «Στο κόκκινο» οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες–Πτώση στον Nasdaq

Με πτώση έκλεισε σήμερα η Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καθώς η Fed έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της σφιχτότερης νομισματικής πολιτικής που θα ακολουθήσει για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, εγείροντας ανησυχίες ότι μπορεί να επιβραδύνει την οικονομία. Μετά τις ανακοινώσεις όλοι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν μείωση με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στον Nasdaq (- 2,22%).

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε κατά 144 μονάδες χαμηλότερα, (0,42%), αποσοβώντας την πτώση των πάνω από 300 μονάδων που προκάλεσε η δημοσίευσης των πρακτικών από την πρόσφατη συνεδρίαση της αμερικάνικης ομοσπονδιακής τράπεζας. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,97% φτάνοντας τις 4.481 μονάδες και ο Nasdaq κατά 2,22%, στις 13.888 μονάδες.

«Ήταν μια προειδοποίηση για όποιον πιστεύει ότι η Fed θα είναι πιο επιθετική στη μάχη κατά του πληθωρισμού», δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής της LPL Financial. Quincy Krosby.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασής της από τη Fed το απόγευμα της Τετάρτης δείχνει ότι οι αξιωματούχοι «συμφώνησαν γενικά» ότι θα πρέπει να συρρικνώσει τον ισολογισμό της κατά 95 δισ. δολάρια το μήνα. Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα εξέτασε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από τις συνηθισμένες αυξήσεις της κατά 25 μονάδες βάσης.

«Πολλοί συμμετέχοντες παρατήρησαν ότι – με τον πληθωρισμό πολύ πάνω από τον στόχο της Επιτροπής, τους πληθωριστικούς κινδύνους και το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων για το μακροπρόθεσμο επίπεδό τους – θα προτιμούσαν μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος στόχου για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε αυτή τη συνεδρίαση», αναφέρεται στα πρακτικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ