Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Wall Street Journal: Αλλάζει τακτικές πολιορκίας ο Πούτιν - Δεν είναι ο στόχος του το Κίεβο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αλλάζει τη στρατιωτική στρατηγική για την Ουκρανία. Στόχος της ρωσικής ηγεσίας δεν είναι πλέον να καταλάβει το Κίεβο, όπου τα ρωσικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν λυσσαλέα αντίσταση , αλλά να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία αποδέχεται τις διεκδικήσεις της Ρωσίας στα νότια και ανατολικά εδάφη της χώρας.

Σχετικά με αυτό με αναφορά σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της προεδρικής διοίκησης των ΗΠΑ γράφει η αμερικανική έκδοση της Wall Street Journal. 

https://www.youtube.com/watch?v=1CyRXvdjnv8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία θα συνεχίσει τις επιδρομές πυραύλων και βομβών, ώστε το Κίεβο να συμφωνήσει με την ουδετερότητα και άλλους όρους του Κρεμλίνου.

«Εάν απορριφθούν οι απαιτήσεις του κ. Πούτιν για έδαφος και ουδετερότητα, αναμένεται να επιχειρήσει να κρατήσει σε όλα τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι δυνάμεις του... Με βάση τις στρατιωτικές μας εκτιμήσεις, φαίνεται ότι επιστρέφει σε τακτικές πολιορκίας», είπε άλλος αξιωματούχος.

Παράλληλα, οι συνομιλητές του WSJ δεν αναφέρονται σε στοιχεία πληροφοριών, αλλά στη δική τους ανάλυση της κατάστασης. Και προειδοποιούν ότι η Ρωσία μπορεί ακόμα να αλλάξει τη στρατηγική της.

Το υλικό του περιοδικού περιέχει και κριτική για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Ισχυρίζεται ότι χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι διαπραγματεύονται από τη ρωσική πλευρά. Προτείνεται ότι ο Πούτιν θα εξακολουθήσει να πετυχαίνει τους κύριους στόχους του με στρατιωτικά μέσα.

Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία και η Ρωσία δεν μπορούν ακόμη να συμφωνήσουν σε βασικά ζητήματα.

«Μετά τους αρχικούς γύρους συνομιλιών, η Ουκρανία και η Ρωσία παραμένουν άκρως αντίθετοι σε βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων του Κρεμλίνου να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία, να εγκαταλείψει τον έλεγχο του Ντονμπάς και μια μακροπρόθεσμη επιθυμία για ενοποίηση με τη Δύση, συμπεριλαμβανομένου του στόχου προσχώρηση στον Οργανισμό της Συμφωνίας του Βορείου Ατλαντικού», είπε. γράφει το δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ